50five by engie50five by engie
evbox laadpaal op 50five paal
01 okt. 2020

De vooruitziende blik van EVBox

joostzengers.jpg
By Joost Zengers
  • Read time: 3 minutes
EVBox wil duurzame mobiliteit in de hoogste versnelling zetten.

Regeren is vooruitzien. Dat gaat zeker op voor EVBox, het bedrijf dat al in 2010 bezig was met een alles in één laadoplossing voor de elektrische auto. Let wel; op dat moment waren elektrische auto’s nog eerder regel dan uitzondering en wist het merendeel van de bevolking nog niet eens wat een laadpaal dan precies was. Die vooruitziende blik heeft EVBox heel veel gebracht.

Een laadoplossing die telkens aan te passen is aan de hand van technologische ontwikkelingen

EVBox heeft steeds voor ogen gehad om een laadoplossing te bieden die telkens weer aangepast zou kunnen worden aan technologische ontwikkelingen. En in die missie slaagde EVBox met vlag en wimpel. De vooruitziende blik heeft van EVBox internationaal marktleider gemaakt in de wereld van de laadpalen en andere diensten voor elektrische auto’s. Ondertussen werd EVBox weliswaar overgenomen door Engie, dat daarna ook EVTronic overnam. Het eigen gezicht van EVBox is echter altijd gebleven en de dienstverlening ligt nu op een nog veel hoger peil. Ondertussen heeft EVBox een indrukwekkend netwerk met zo’n 700 snellaadstations verdeeld over heel Europa.

EVBox is trots op de 85.000 actieve laadpunten in 55 landen wereldwijd

Wat betreft het aantal laadpunten zijn de getallen nog indrukwekkender te noemen met ondertussen al zo’n 85.000 laadpunten in 55 landen. En dat voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. EVBox is er bovendien trots op dat het zich hoofdleverancier mag noemen voor de laadinfrastructuur voor Nederlandse gemeenten als bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Het kennersoog en het gevoel van EVBox leverde ondertussen 450 mensen een baan op die hun werk doen in twaalf kantoren in Europa, maar ook in Noord Amerika.

Hoewel er sprake is van een prachtige mix van verschillende mensen dragen ze wel allemaal nog steeds dezelfde visie uit: ze willen duurzame mobiliteit in de hoogste versnelling zetten. Bij alles wat het doet staat duurzaamheid voorop bij EVBox. Daarom ook draait het hoofdkantoor van de onderneming volledig op groene stroom en wordt afval gesorteerd, wordt er dubbelzijdig geprint en wordt er straks ook gebruik gemaakt van zonne-energie.

evbox laadpaal

Met de laadpalen van EVBox wordt op jaarbasis een miljoen liter benzine bespaard

De laadpalen zijn de grote trots van EVBox en gemiddeld wordt met de laadpunten 3,2 miljoen kWh per jaar geladen. Dit betekent omgerekend een besparing van ruim een miljoen liter benzine, gerekend op jaarbasis. Uiteraard werkt EVBox niet met lange afstandscontainerschepen, waardoor ook nog eens weer behoorlijk op brandstof bespaard wordt en liefst 74 ton CO2-uitstoot. Ga er maar aan staan. In het verlengde hiervan is het logisch dat EVBox alleen werkt met partners die belangrijk zijn en dezelfde visie hebben als het gaat om energiebeheer, fleet- en leasemanagement, transport, e-mobility advies en overheidsinstanties. EVBox kan daardoor steeds de beste infrastructuur op het gebied van opladen bieden voor de steden, de inwoners en de bedrijven die er gevestigd zijn.

Meteen verrekening met je werkgever of met de leasemaatschappij mogelijk

Alle competenties en een heldere filosofie maken EVBox ondertussen het adres als het gaat om de aanschaf van thuislaadpalen, zakelijke laadpalen, snelladers, publieke laadpalen, smart charging, laadbeheer en laadpassen. Voor thuis kun je een beroep doen op de uitgebalanceerde EVBox Homeline, je nieuwe en hondstrouwe vriend op de oprit. Deze laadpaal is in staat om als je zakelijk rijdt de laadkosten meteen te verrekenen met je werkgever of met de leasemaatschappij. Bovendien laadt deze laadpaal liefst acht keer sneller dan het reguliere stopcontact en laadt de paal bovendien lang en heeft het een lange levensduur. EVBox zorgt uiteraard ook voor de perfecte installatie en het systeem is buitengewoon eenvoudig te beheren.

Gemakkelijk twee auto’s tegelijk van stroom voorzien

Voor de zakelijke laadpaal doe je bij voorkeur een beroep op de EVBox BusinessLine. Dit is ook meteen de meest verkochte laadpaal van EVBox. Met de energie efficiënte software is deze laadpaal gemakkelijk in gebruik en al even simpel te beheren. De zakelijke laadpaal is beschikbaar met twee connectoren en kan dus ook gemakkelijk twee auto’s meteen van stroom voorzien. Dat de combinatie tussen jou als eigenaar van de elektrische auto, het laadstation en de laadpas zo perfect is, is vanwege de unieke LED-ring.

evbox

Laadpaal registreert en factureert automatisch alle laadkosten

De zakelijke laadpaal zorgt voor automatische registratie en facturatie van alle laadkosten. De laadpaal kan bovendien een koppeling krijgen met verschillende Smart Charging configuraties. Daardoor werkt de laadpaal buitengewoon zuinig en kan de laadpaal op afstand onderhouden worden bovendien. Deze laadpaal is in te stellen in verschillende capaciteiten terwijl je ook het laadtarief helemaal zelf bepaalt en instelt.

Pas je laadpaal aan bij je huisstijl en je bedrijfskleuren

De veel verkochte laadpaal van EVBox is prima aan te passen aan jouw huisstijl, je kleuren of je labels overigens. Daarbij geldt het als bijzonder duurzaam. De robuuste en ook modulaire bouw maakt hem gemakkelijk installeerbaar en ook eenvoudig te onderhouden. Deze laadpaal voor de zakelijke markt is geschikt voor tussen de 3,7 en 22 kW en is verkrijgbaar in wand en paal variant. Heb je eigen grond, dan mag je zonder enig voorbehoud een EVBox laadpaal plaatsen. Heb je dat niet, dan dien je een vergunning bij de gemeente aan te vragen. De gemeente zal vervolgens vaak een openbaar laadpunt ergens bij je in de buurt aanleggen, een laadpunt waar dus iedereen gebruik van mag maken.

EVBox laat zien dat regeren dus echt vooruitzien is en maakt van elektrisch rijden en zeker elektrisch laden elke dag opnieuw een feestje. En EVBox is wat dat betreft ook nog lang niet uitgefeest.

Wilt u het laadstation laten installeren?
Wilt u het laadstation op de wand of op een paal?
Is de laadpaal voor zakelijk of privé gebruik?
Gegevensverwerking*
joostzengers.jpg

Written by Joost Zengers

Auteur bij 50five