Deurbel met camera kopen? Hier moet je op letten

Laatste aanpassing: 9 maanden geleden

Op zoek naar een deurbel met camera, maar weet je niet waar je op moet letten? Wij helpen je!

Je langverwachte 50five-pakketje wordt eindelijk bezorgd, de vriendelijke collectant, de hardnekkige deur-tot-deur verkoper, je ouders die een bakkie komen doen of je vrienden die een paar bakken komen doen… Allemaal kondigen ze hun aankomst aan op dezelfde manier: met de deurbel!

De deurbel, geëvolueerd uit het kloppen op de raam of deur tot een technisch hoogstandje: de slimme deurbel met camera. Met een druk op de knop of zelfs beweging bij de deur word je gewaarschuwd door een signaal en video op je smartphone of tablet. Zelfs als je niet thuis bent. Vervolgens kun je ook het gesprek aangaan met je bezoeker. Zie deze slimme deurbel met camera dus als een soort video deurintercom. Of je de deur opendoet, dat is verder aan jou.

Slimme deurbel met camera stijgt in populariteit

Een smart home ecosysteem is niet compleet zonder slimme deurbel met camera. Buiten het feit dat het handig is om te zien wie aan je deur staat, verhoogt het ook je gevoel van veiligheid. Je kan bijvoorbeeld verdachte personen via de app zien, horen en ook toespreken, omdat ze de bewegingssensor in de deurbel hebben geactiveerd (afhankelijk van de mogelijkheden van de slimme deurbel).

Het is dus niet verrassend dat de deurbel met camera steeds populairder wordt bij huishoudens, maar waar moet je op letten als je een slimme deurbel wil aanschaffen? Er zijn verschillende merken op de markt, elk met hun eigen modellen: van budgetvriendelijke tot high-end topmodellen. Elke deurbel heeft zijn eigen features en afhankelijk van je wensen en situatie maak je de keuze voor een bepaalde deurbel met camera als vervanging van de bestaande deurbel. Wij leggen je hieronder uit waar je op moet letten als je een slimme deurbel wil aanschaffen om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Ook lichten we enkele slimme deurbellen uit, die uitgebreid getest en verkrijgbaar zijn op onze website bij 50five.

Waar je op moet letten

We bespreken de belangrijkste kenmerken van deurbellen met camera om je een idee te geven waar je op moet letten, zodat je uiteindelijk jouw perfecte slimme deurbel kan kiezen.

1.      Krachtbron

Let allereerst op de krachtbron die nodig is voor je nieuwe deurbel. Het makkelijkst is om te kijken hoe je huidige deurbel is aangesloten. Als deze op het stroomnetwerk is aangesloten, dan is het doorgaans het handigst als je deurbel met camera daar ook op wordt aangesloten. Aan de andere kant, als er op de beoogde plaats voor je slimme deurbel geen stroomaansluiting is, dan moet je dit (laten) aanleggen of ga je voor een draadloze deurbel met camera. Moet je aan de slag met elektra? Laat dit dan doen door een expert om foutieve installatie en schade aan je deurbel te voorkomen! Vraag 50five voor installatie-advies indien nodig.

Draadloze deurbellen werken op batterijen of een accu en kun je plaatsen waar je maar wil. Let goed op de accu-/batterijduur van de deurbel! Normaliter gaat de accu van een deurbel enkele maanden tot een jaar mee. Let ook op of je de deurbel in zijn geheel moet verwijderen om op te laden, of dat de deurbel een gemakkelijk te verwijderen accu heeft, die je er later weer op kan klikken.

2.      Camera eigenschappen

Eén van de belangrijkste features van een deurbel met camera is… de camera inderdaad. Evenals bij alle andere soorten camera’s, verschillen de mogelijkheden/eigenschappen per merk en model.

Kijkhoek

De kijkhoek geeft weer wat het gezichtsveld van de camera is. Hoe hoger het aantal graden, hoe meer de camera ziet. In het geval van de deurbel met camera wordt verwezen naar de horizontale kijkhoek: de breedte van het gezichtsveld.

Of de kijkhoek van een camera voldoende is voor je, hangt af van waar je de deurbel plaatst en of je deze ook als beveiligingscamera wil gebruiken in combinatie met eventuele bewegingssensoren in de camera. Voor standaard gebruik, om te zien wie er aan je deur staat, zijn alle camera’s geschikt als de bel op de gebruikelijke plaats naast de deur hangt.

Het aantal graden van de kijkhoek is de grootte van de hoek waarbinnen het beeld valt. Zie hieronder een voorbeeld van verschillende kijkhoeken:

Kijkhoek

Nachtzicht

Sommige deurbellen zijn uitgerust met nachtzicht om ook in het donker te zien wie aan je deur staat en je geen buitenlamp hebt of als deze het even niet doet. Ook kun je met nachtzicht zien wie langs je deur loopt als je de bewegingssensor hebt ingesteld. Kortom: een handige functie voor dat beetje extra veiligheid aan je deur.

Video-opslag

De video’s die je deurbel opneemt moeten uiteraard ergens worden opgeslagen om door jou te worden bekeken. Er zijn twee opties voor video-opslag: opslag op een SD-kaart of een ander opslagapparaat of opslag in de cloud.

Bekijk goed waar de deurbel zijn video’s opslaat, hoeveel ruimte er is om op te slaan en of je abonnementskosten betaalt voor het opslaan van video’s in de cloud.

3.      Communicatiemogelijkheden

Communicatie-Ring

De deurbel met camera geeft je de mogelijkheid om te zien wie aan je deur staat, maar de vraag is of je deze persoon ook graag wil horen of zelfs wil kunnen toespreken (als je niet thuis bent bijvoorbeeld). Zo kun je bijvoorbeeld de pakketbezorger vragen om je pakketje bij de buren af te geven.

Niet alle slimme deurbellen bieden de mogelijkheid tot twee-wegcommunicatie, dus let erop in je zoektocht naar jouw ideale deurbel.

4.      Bewegingssensor

Een functionaliteit ter aanvulling op de beveiliging rondom je huis, die niet alle deurbellen bieden, maar die zeker de moeite waard is om te overwegen.

De bewegingssensor neemt, zoals je al verwacht, beweging waar binnen zijn bereik. Op basis hiervan word je gewaarschuwd door een melding op je smartphone of tablet en kun je kijken wie in de buurt van je deur is geweest door de video te openen.

Bij sommige modellen kun je gemakkelijk de gevoeligheid van de sensor instellen en aangeven welke gebieden binnen het bereik worden geactiveerd, zodat je alleen wordt gewaarschuwd als er beweging is die relevant is voor jou. Zo zie je niet steeds de kat of de hond van de buren voor het huis langslopen.

5.      Wifi-netwerk

Voor een goed werkende slimme deurbel met camera is het noodzakelijk om een goede en stabiele internetverbinding te hebben. Meestal is een 2.4GHz wifi-netwerk voldoende. Sommige deurbellen werken ook met een 5.0 GHz signaal.

Check altijd of je goed bereik hebt op de locatie waar je je deurbel wil hangen. Het kan zijn dat je router er ver vandaan staat, dus het signaal wat zwakker is. Dat kan tot gevolg hebben dat de video-functionaliteit en push-meldingen niet goed werken. Je kan het bereik testen door met je smartphone, tablet of laptop naar de locatie te gaan waar de deurbel komt te hangen en een speedtest uit te voeren. De upload-snelheid van je netwerk moet voldoen aan de aangeraden vereisten van de deurbel.

Heb je een zwak wifi-signaal bij je (voor)deur? Versterk deze dan met onze krachtige routers om de functionaliteit van je deurbel met camera volledig te benutten.

Deze topmodellen vind je bij 50five

Bij 50five werken we alleen met de beste smart home producten, die uitgebreid worden getest door ons team productspecialisten. Dat geldt dus ook voor slimme deurbellen! Hieronder hebben we enkele modellen uitgelicht en kort besproken om je alvast een idee te geven van het aanbod.

Ring Video Doorbell 2

Ring richt zich volledig op de veiligheid in en om het huis en bracht enkele jaren geleden de succesvolle Ring Video Doorbell op de markt. Zijn opvolger, de Ring Video Doorbell 2 is op flink wat belangrijke punten nóg beter dan zijn voorganger.

De Ring Video Doorbell 2 is één van de meest volledig uitgeruste slimme deurbellen met o.a. tweeweg-communicatie, nachtzicht, 180° bewegingssensor en 1080p HD-beeldkwaliteit.

De deurbel werkt op netstroom, maar kan ook worden gebruikt met accu. De accuduur is 6-12 maanden en gemakkelijk op te laden, omdat deze op en van de deurbel geklikt kan worden zonder dat deze gedemonteerd hoeft te worden. De benodigde uploadsnelheid van je wifi-netwerk moet minimaal 1 MB per seconde zijn, maar 2 MB per seconde is aangeraden.

Bekijk de volledige productbeschrijving van de Ring Video Doorbell 2 om te bepalen of dit jouw ideale deurbel met camera is. De standaard variant wordt niet geleverd met een gong (Ring Chime), die afgaat zodra er wordt aangebeld. Zo ontvang je niet alleen een melding op je smartphone, maar hoor je de bel ook overal in huis. Als je Ring Chime wil aansluiten op je Ring Video Doorbell 2, dan raden we aan om onze Ring Video Doorbell 2 + Chime voordeelbundel te bestellen. Dan profiteer je ook nog eens van extra voordeel.

Ring Video Doorbell Pro

De slimme deurbel die een stapje verder gaat dan de Ring Video Doorbell 2: maak kennis met de Ring Video Doorbell Pro. Dit topmodel is uitgerust met features voor hen die de deurbel met camera volledig naar eigen wens willen aanpassen.

De Ring Video Doorbell Pro wordt standaard geleverd met de Ring Chime, die je overal in huis kan plaatsen om zodoende de deurbel ook te horen, naast de meldingen die je op je smartphone of tablet krijgt.

Je kan specifieke zones toewijzen aan de bewegingssensor om in de gaten te houden op basis van het live beeld. Zo kun je bijvoorbeeld het voetpad naar je deur in de gaten laten houden en ontvang je geen meldingen vanuit de gehele voortuin. Ook is het mogelijk om in te stellen dat je alleen meldingen ontvangt als mensen worden waargenomen door de bewegingssensor. Zo voorkom je dat je meldingen krijgt als auto’s of huisdieren je huis passeren.

Uiteraard filmt deze deurbel met camera in 1080p HD-kwaliteit, is hij uitgerust met nachtzicht en is tweeweg-communicatie mogelijk. Bovendien werkt de deurbel op het snelle 5.0 GHz signaal (naast het gebruikelijke 2.4 GHz).

Wat erg belangrijk is om te weten bij overweging van de Video Doorbell Pro, is dat deze niet zomaar door iedereen te installeren is. Het is namelijk nodig om de deurbel op het stroomnetwerk aan te sluiten in combinatie met een 16-24 VAC-transformator. Om er zeker van te zijn dat je de Ring Video Doorbell Pro naar behoren werkt en volledig wordt afgestemd op jouw wensen, raden we aan om de deurbel door een deskundige 50five monteur te laten installeren en instellen. Profiteer van extra voordeel door de Ring Video Doorbell Pro + installatie te bestellen. Dan zorgen wij ervoor dat je de features van deze geweldige slimme deurbel maximaal benut!

 

Nest Hello Videodeurbel

De Nest Hello is de nieuwe deurbel met camera van Google met legio mogelijkheden en functionaliteiten. Dankzij de HD- en HDR-camera met nachtzicht zijn de videobeelden van de Hello haarscherp, zowel overdag als ’s nachts. Nest Hello heeft een 160° kijkhoek en 4:3 beeldverhouding, zodat je bezoekers volledig in beeld hebt of pakketjes op de grond kan zien staan.

De Nest Hello stuurt bewegings-, geluids- en persoonsmeldingen, zodat je altijd weet wat er gaande is bij je voordeur. Ben je niet thuis als je langverwachte pakketje eindelijk arriveert? Laat de bezorger weten waar ze het kunnen achterlaten. Als een inbreker aanbelt om te kijken of het huis verlaten is, kun je deze wegjagen door te communiceren via de microfoon van je smartphone of door een vooraf opgenomen bericht af te spelen.

Heb je een speaker met ondersteuning voor Google Assistant, zoals Google Home? Dan kun je deze instellen dat deze laat weten als iemand aanbelt. Zet meldingen aan voor herkenning van bekende gezichten en de speaker kan zelfs de naam van je bezoeker zeggen. Omdat Nest een breed assortiment aan smart home oplossingen ondersteund, zoals bijvoorbeeld Philips Hue, kun je je Nest Hello videodeurbel eventueel koppelen aan je verlichting.

LET OP: de Nest Hello vereist een 16-24V transformator en een omvormer om deze aan te sluiten op je bestaande bedrading. Ook heb je een gong nodig, zodat je de deurbel ook hoort in plaats van dat je alleen een melding op je smartphone krijgt. Deze videodeurbel van Amerikaanse makelij kun je dus overal ter wereld gebruiken, mits je de juiste transformator gebruikt. 

50five biedt hiervoor een compleet installatiepakket aan, zodat je Nest Hello direct kan installeren. Het is aan te raden om dit door een smart home professional te laten doen.

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

2 maanden geleden
3 maanden geleden door Bobbi
5 maanden geleden door Joost
6 maanden geleden door Joost