Ga met een gerust hart op vakantie met Somfy Protect Home Alarm

Laatste aanpassing: 8 maanden geleden

Ontdek hoe Somfy Protect Home Alarm je helpt om zonder zorgen op vakantie te gaan.

De zomer is aangebroken, gepaard met zonnebrand smeren, barbecues en heerlijke middagen met vrienden aan het strand. Echter, dit is ook het seizoen waarin veel wordt ingebroken. Hoe bescherm je je huis en je bezittingen? Vergeet creatieve oplossingen zoals muizenvallen en slapende waakhonden: Somfy biedt je een slimme en complete oplossing, zodat je met een gerust hart van huis kan gaan.

Somfy Protect Home Alarm: een ultra-compleet system

De Somfy Protect Home Alarm set bevat alles wat je nodig hebt om je eigendommen, je huis en je familie te beveiligen. Uiteraard tijdens de zomervakantie, maar ook gedurende de rest van het jaar als je op je werk bent of in de weekenden. Zo bevat deze set een sirene, contactsensoren, een bewegingsdetector en de Somfy Link, de centrale hub die alle Somfy-elementen met elkaar verbindt – deze set heeft alles!

Somfy Home Alarm

De voordelen van Somfy Home Alarm

Somfy Home Alarm

Een complete set…

De Home Alarm set van Somfy omvat alles wat nodig is om je eigendommen en familie te beveiligen. Onder andere maar liefst 3 contactsensoren voor op deuren en ramen (IntelliTAGs) om inbraak te voorkomen.

 

Somfy Home Alarm

…die aan te passen is aan je behoeften

Deze set bevat alles om een compleet beveiligingssysteem te creëren. Desalniettemin zou het kunnen zijn dat deze basisset niet afdoende is, omdat je huis bijvoorbeeld groot is of je meerdere ramen/deuren wil beveiligen. Dat is geen probleem: je kan extra sensoren toevoegen aan deze set, maar bijvoorbeeld ook een IP-camera!

Somfy Home Alarm

Gebruiksvriendelijk

Het Somfy Home Alarm-systeem is gemakkelijk en snel te installeren: de Somfy Protect app begeleidt je door het installatieproces en helpt je het systeem naar wens te configureren. Zodoende heb je je beveiligingssysteem snel gebruiksklaar.

 

Somfy Home Alarm

Een systeem voor de hele familie

Deze Somfy Protect Home Alarm set bevat 2 tags waarmee je het systeem kan (de)activeren. Erg handig als kinderen binnen de familie nog geen smartphone hebben of als iemand niet helemaal bekend is met nieuwe technologieën. Kinderen, opa en/of oma kunnen zo het alarmsysteem deactiveren als je niet thuis bent. Als je meerdere tags nodig hebt, kun je deze los aanschaffen en koppelen aan je alarmsysteem.

Een systeem om inbraak te voorkomen

Jaarlijks vinden honderdduizenden (pogingen tot) woninginbraken plaats. In de overgrote meerderheid van de gevallen waren de bewoners niet thuis en was een raam of deur geforceerd om binnen te komen. Deze gegevens geven aan dat, in de meeste gevallen, de installatie van een effectief alarmsysteem voldoende zou zijn om eventuele inbrekers af te schrikken. Somfy Home Alarm is zo’n systeem!

Somfy Home Alarm

Inderdaad, contactsensoren kunnen inbraak voorkomen. Deze IntelliTAG sensoren, die je installeert op ramen en deuren, reageren op de eerste signalen van een vermeende inbraak. Ze analyseren trillingen die worden veroorzaakt door het forceren, maar wees niet bang voor vals alarm: de IntelliTAGs merken het verschil tussen de trillingen door onbewuste klappen (zoals een bal tegen een raam bijvoorbeeld) en trillingen door inbraak (boren etc.). Op basis van de trillingen activeren de IntelliTAGs de sirene die in huis is geplaatst en word je direct via de Somfy Protect app op de hoogte gesteld door een pushmelding.

Somfy Home Alarm

Mocht het een inbreker toch lukken om ongemerkt binnen te komen, dan zal de bewegingsdetector hem waarnemen en de sirene activeren om hem af te schrikken.

De 2 tags voor (de)activatie van het systeem maken de set compleet. Met deze tags kan degene die de tag in bezit heeft het systeem activeren of deactiveren door binnen het bereik van het systeem te zijn. Dit vermindert het risico dat je per ongeluk het systeem activeert. Deze tags zijn vooral handig voor kinderen die geen smartphone hebben of ouderen.

Maar dat is nog niet alles: met Somfy Protect heb je de mogelijkheid om andere familieleden, vrienden of buren op te nemen als contactpersoon voor het geval het alarm wordt geactiveerd. Zij worden direct geïnformeerd bij activatie en kunnen de hulpdiensten waarschuwen als dat nodig is.

Bovendien is Somfy Home Alarm compatibel met IFTTT (If This, Then That), dat je in staat stelt om specifieke scenario’s in te stellen in combinatie met Nest, Tahoma and Amazon Alexa producten. Zo kun je extra veiligheid creëren binnen je smart home ecosysteem. Je kunt bijvoorbeeld je Nest camera laten opnemen als je alarm is geactiveerd.

Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de slachtoffers van een inbraak niets doet om hun huis beter te beveiligen. Je wil toch niet één van die personen zijn? Nee? Dat hadden we al verwacht. Kies dus voor het Somfy Home Alarm systeem om je huis veilig en met een gerust hart achter te laten!

Ga verder

Dit alarmsysteem is zeer compleet en is met name geschikt voor grote appartementen of kleinere huizen. Heb je een groter huis? Dan is het mogelijk om het Somfy Home Alarm systeem uit te breiden. Wat kun je toevoegen? Dat is simpel: producten die reeds in de set zijn opgenomen (IntelliTAGs, bewegingssensoren, sirenes), maar ook andere Somfy producten, zoals Somfy camera’sSomfy One en SomfyOne+. Je kan zelfs nog een extra Link toevoegen, een centrale hub.

Advies van 50five

Wij vinden dat het Somfy Home Alarm systeem een zeer compleet alarmsysteem is en een preventieve werking heeft. Inderdaad mist één element om het écht compleet te maken: een IP-camera. Je kan deze echter los aanschaffen en toevoegen aan je alarmsysteem, zo lang dit een Somfy camera is.

Wat ook interessant is is de mogelijkheid om Somfy Home Alarm te koppelen aan Nest, IFTTT en Amazon Alexa. Je hebt hierdoor de mogelijkheid om je eigen scenario’s te creëren met andere smart home producten.

 

Gebruikers over Somfy Protect Home Alarm

 

 

Over Somfy

Somfy is een wereldwijd bekend merk in home automation, dat in 2010 zijn intrede maakte in smart home met de introductie van het TaHoma ecosysteem. In 2016 startten zij met de smart home beveiliging door de lancering van IP-camera’s, alarmsystemen, sensoren en sirenes. Alle elementen om een op maat gemaakt alarmsysteem samen te stellen.

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

1 maand geleden
2 maanden geleden door Bobbi
4 maanden geleden door Joost
5 maanden geleden door Joost