Hoe installeer je de Nest Hello?

Laatste aanpassing: 9 maanden geleden

Met het Nest Hello Installatiepakket krijg je de Nest Hello snel aan de praat

Je ziet haarscherp wie er voor de deur staat, je krijgt een melding op je smartphone en je kunt communiceren met je bezoek. Het werkt daarnaast als een beveiligingscamera en dat verhoogt dus ook de veiligheid, omdat je altijd weet wat er zich bij de voordeur afspeelt. Het zijn slechts enkele voordelen van de Nest Hello, de slimste videodeurbel op de huidige markt. Hoe werkt het apparaat en wat is de juiste manier om de Nest Hello te installeren? Je leest alles erover in deze blog.

Gemak en intelligentie

De Nest Hello videodeurbel combineert het gemak van een videodeurbel met de beeldkwaliteit en de intelligentie van een Nest Cam. De videodeurbel vervangt de bestaande bedrade deurbel en maakt gebruik van het WiFi-netwerk en internet om video en audio te verzenden. De 4:3 HD-video laat mensen van top tot teen zien, zelfs in het donker. Zo zie je dus altijd gedetailleerd wie er aanbelt. De slimme Nest Hello weet wat een persoon is en wat niet én stuurt een melding als er wordt aangebeld. Met de Nest Hello kun je ook praten met- en luisteren naar je bezoek, maar het is ook mogelijk om een vooraf opgenomen bericht af te laten spelen. Dat is natuurlijk erg handig voor als je niet thuis bent. Door een afzonderlijk Nest Aware abonnement af te sluiten, krijgt de Nest Hello meer functionaliteiten met onder meer gezichtsherkenning en online cloudopslag van je beeldmateriaal. Je hebt hierdoor toegang tot je beelden waar je ook bent, mits je een werkende internetverbinding hebt.

 

 

Onderdeel van een netwerk

De Nest Hello wordt ontwikkeld door Nest, een onderdeel van Google. Dat betekent dat de slimme deurbel ook samenwerkt met andere apparaten van Google, zoals Google Home. Zo wordt de deurbel onderdeel van het volledige smarthomenetwerk. Google Assistant kan daardoor aankondigen dat er iemand aan de deur staat. Door met Chromecast samen te werken, is het zelfs mogelijk om de videobeelden van de deurbel op de televisie te streamen.

De installatie van je Nest Hello

Hoewel het een prachtig stukje technologie is, heeft de Nest Hello ook een kleine keerzijde. Het installeren van deze videodeurbel is namelijk een vrij complex proces. Daarom willen we je bij 50five met wat extra informatie op weg helpen om de installatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Je moet namelijk beschikken over de juiste transformator voor een correcte werking van dit apparaat. Daarnaast kan het zijn dat je een nieuwe gong nodig zal hebben om ervoor te zorgen dat het signaal ook binnenshuis te horen is. 

De juiste transformator voor je Nest Hello

Wat heb je nodig om Nest Hello te installeren? Ten eerste een transformator die het juiste voltage (12-24 V A)  biedt aan je apparaat. Indien je niet genoeg ruimte hebt in je meterkast om de trafo aan te sluiten, zul je ook een miniverdeler aan moeten schaffen om deze netjes op te kunnen hangen. Sluit nooit de Nest Hello aan zonder trafo, anders brandt hij door!

Een bedrade deurbel heb (als het goed is) je thuis al hangen; deze maakt plaats voor de Nest Hello. 50five adviseert om de Gacia Beltrafo (24V) te gebruiken. Die hebben we zelf getest en deze trafo blijkt uitstekend te werken met de Nest Hello

 

 

Geluid door extra gong

Hoe krijg je geluid uit de Nest Hello? De videodeurbel geeft een melding op je smartphone of tablet, maar het blijft natuurlijk handig om het geluidsignaal via een deurbel te laten horen in huis. In de meeste gevallen zal je oude gong gewoon aangesloten kunnen worden op de Nest Hello.

Voor de gevallen dat dit niet mogelijk blijkt, raden wij de gong van Honeywell aan. Deze hebben wij draadloos gekoppeld met een omvormer van Honeywell en dit zorgt voor een fijn en helder geluid. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de Google Nest Mini als gong te gebruiken. Onder behoud van gezichtsherkenning kan deze je zelfs direct vertellen wie er voor je deur staat! Nog een voordeel van de Nest Hello is dat je meerdere gongs eraan kunt koppelen, zodat je in elke ruimte een bel kunt hangen en je dus altijd hoort als er bezoek voor je is.

Installeer de Nest Hello met hulp van 50five

Zoals je inmiddels gemerkt hebt, is het installeren van de Nest Hello wel een karwei dat oog voor detail behoeft. Indien je dit zelf wilt proberen, willen wij bij 50five je zo goed mogelijk hierbij helpen.

Begin vóór het installeren eens met het lezen van een handig artikel van onze klantenservice, die de benodigdheden voor de Nest Hello en alle opties daarbij nog eens op een rijtje heeft gezet. Ook tijdens het installeren kunnen we je verder begeleiden met onze uitgebreide installatiegids met video.

Daarnaast kun je er bij 50five ook voor kiezen om de Nest Hello te laten installeren door één van onze smart home experts. Met deze installatieservice kun je er zeker van zijn dat je Nest Hello optimaal werkt na de installatie. Bovendien hoef je zo zelf niet in de weer met installeren en kun je zorgeloos genieten van het eindresultaat!

 

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

2 maanden geleden
3 maanden geleden door Bobbi
5 maanden geleden door Joost
6 maanden geleden door Joost