IP-camera's

Laatste aanpassing: 8 maanden geleden

Met een IP-camera houd je gemakkelijk je huis of tuin in de gaten als je niet thuis bent. Via een app word je direct op de hoogte gehouden als er iets gebeurt. Of je kijkt even live naar de beelden als de kinderen of huisdieren alleen thuis

Met een IP-camera houd je gemakkelijk je huis of tuin in de gaten als je niet thuis bent. Via een app word je direct op de hoogte gehouden als er iets gebeurt. Of je kijkt even live naar de beelden als de kinderen of huisdieren alleen thuis zijn. Niets ontgaat je meer! Bekijk ons uitgebreide assortiment IP-camera’s of lees nog even verder als je wel wat keuzehulp kan gebruiken.

Kies je merk

Outdoor IP-camera’s

Deze camera’s zijn bestand tegen weersinvloeden en zijn waterdicht, waardoor ze geschikt zijn voor montage in de buitenlucht. Zo houd je gemakkelijk je tuin, garage of tuinhuisje in de gaten. Houd echter wel in de gaten dat je internetverbinding buitenshuis toereikend is voor de IP-camera. Als je zeker wil zijn van goed internet, bekijk dan onze netwerkoplossingen.

Indoor IP-camera’s

Wil je binnenshuis een camera ophangen, dan is een indoor IP-camera geschikt. Deze zijn zodanig vormgegeven dat ze gemakkelijk te integreren zijn in je interieur en soms niet eens opvallen als beveiligingscamera. Let bij de aanschaf vooral op de kijkhoek: hoe groter deze is, hoe meer je ziet van de kamer waarin de camera is geplaatst.

Een IP-camera kopen – waar let je op?

Ben je van plan een IP-camera te kopen, maar weet je niet precies waar je op moet letten? Dan hebben we hieronder een aantal punten op een rij gezet om je keuze wat te vergemakkelijken. Heb je na het lezen van deze punten nog steeds vragen, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag in het vinden van jouw ideale IP-camera.

Voor binnen of buiten

Zoals hierboven beschreven bestaat er onderscheid tussen IP-camera’s voor binnenshuis en IP-camera’s voor buitenshuis. Deze verschillen logischerwijs in eigenschappen die essentieel zijn voor binnen- of buitengebruik. Let dus goed op of de camera die je op het oog hebt geschikt is voor waar je deze wil plaatsen en met welk doeleinde.

Stroomvoorziening

De meeste IP-camera’s werken op netstroom en is een stopcontact in de buurt vereist. Binnenshuis is dat doorgaans geen probleem, maar buitenshuis kan dit wel eens een uitdaging vormen. Je kan sommige camera’s installeren als vervanging van je buitenlamp (omdat deze een ingebouwde lamp hebben), maar voor anderen moet een apart stroompunt aanwezig zijn. Heb je geen extra stroompunt buiten? Dan kun je deze (laten) aanleggen, maar ook kiezen voor een camera die op een accu werkt. Het grote voordeel is dat je deze kan hangen waar je wil, zo lang er een sterk wifi-signaal is. Het nadeel is uiteraard dat je eens in de zoveel tijd de accu moet opladen, al zorg je er met een reserveaccu voor dat je IP-camera nooit echt buiten gebruik is.

Ophangen of neerzetten

Je kunt ervoor kiezen om je IP-camera onopvallend op een kast of plank te zetten, of om deze aan de muur of het plafond op te hangen. Let bij de aanschaf van je camera op of er steunen bij zitten om deze neer te zetten of te hangen. Voor de Nest Cam IQ Indoor bijvoorbeeld, moet je een plafond-/muursteun van een andere fabrikant kopen om deze te kunnen ophangen.

Video-opslag

Opgenomen video’s van IP-camera’s kunnen op verschillende manieren worden opgeslagen, zodat je deze later kan terugkijken. Er zijn meerdere vormen van opslag: op een SD-kaart of in de Cloud. Sommige camera’s hebben zelfs beide opties.

Bij opslag op een SD-kaart worden de beelden alleen lokaal opgeslagen en kun je zelf de video’s van de SD-kaart halen. Bij cloudopslag worden de video’s bewaard in de server van de fabrikant. Deze zijn doorgaans goed beveiligd. Het nadeel hiervan is dat je soms een abonnement moet afsluiten om toegang te hebben tot de video’s of om meer en langere video’s op te slaan.

Bewegingsmelding en nachtzicht

Twee veel gezochte functies voor IP-camera’s, die inderdaad erg handig zijn. Met een ingebouwde bewegingsmelder geeft de IP-camera je een melding via de app als beweging wordt waargenomen en wordt doorgaans een video of snapshot gemaakt die je kan bekijken. Zo weet je altijd wat er gebeurt in huis of in de tuin.

Wil je dat je camera ook in het donker zijn werk doet? Check dan of deze een nachtzichtfunctie heeft. Deze schakelt doorgaans automatisch in en uit, afhankelijk van de hoeveelheid licht.

Alarmfunctie

Wil je dat je een alarm kan laten afgaan of kan spreken via de camera als je IP-camera iets waarneemt en je een melding stuurt? Let dan op of je gekozen camera een ingebouwde sirene heeft of de mogelijkheid tot communicatie met de aanwezigen. Sommige IP-camera’s kunnen worden uitgebreid met een aparte sirene.

Specifieke functionaliteiten

Hierboven hebben we de basis doorgenomen voor het kiezen van een IP-camera, maar er zijn nog veel meer functies die mogelijk passen bij je wensen. Zo zijn er camera’s met gezichtsherkenning en camera’s die zelfs bekenden van onbekenden kunnen onderscheiden. Anderen functioneren op zichzelf als alles-in-één alarmsysteem met sirene, zodat je niet een heel alarmsysteem hoeft aan te schaffen. Een ander aspect waar je op kan letten is of de IP-camera samenwerkt met andere slimme oplossingen, zoals slimme verlichting. Zo kun je bijvoorbeeld lampen aan laten gaan als de bewegingsmelder van de camera iets waarneemt.

Populaire IP-camera's

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

1 maand geleden
2 maanden geleden door Bobbi
4 maanden geleden door Joost
5 maanden geleden door Joost