De Netatmo slimme videodeurbel – altijd gratis toegang tot je beelden

Laatste aanpassing: 7 maanden geleden

De Netatmo Doorbell is binnenkort beschikbaar voor pre-order. Wat maakt deze gloednieuwe videodeurbel uniek?

Eerder dit jaar kondigde Netatmo, bekend van verschillende verwarmings- en beveiligingsoplossingen, een nieuw smart home product aan: de Netatmo slimme videodeurbel. Alhoewel er al meerdere merken zijn met slimme deurbellen met camera, zoals RingNest en EZVIZ, heeft de Netatmo videodeurbel toch enkele eigenschappen die in het oog springen.

Homekit-ondersteuning

De slimme videodeurbel van Netatmo is één van de eerste deurbellen met ondersteuning voor Apple Homekit. Dit houdt in dat je een melding ontvangt en real-time beelden kan bekijken op al je iOS apparaten, zodra er wordt aangebeld. Uiteraard kan dit ook via de Woning-app van Apple en met alle andere apparaten met de Netatmo Security app.

Communiceren met je bezoek, ook als je niet thuis bent

De werking van de Netatmo videodeurbel verschilt niet van andere videodeurbellen: als er wordt aangebeld krijg je een melding op je smartphone en kun je zien wie er aan je deur staat. Ook kun je door de integratie van een microfoon en luidspreker communiceren met degene die aanbelt, waar je ook bent. Zo mis je nooit meer een pakketje en kun je mensen vragen om misschien later terug te komen.

De deurbel is uitgerust met een Full HD 1080p camera met nachtzicht, 5x digitale zoom en een kijkhoek van 160 graden. Zo heb je altijd kristalhelder beeld, ook ’s nachts. Wil je zien wie er bij je voordeur staat, zonder dat er wordt aangebeld? Dan kun je bewegingsdetectie inschakelen en zelfs zones instellen waarbinnen de Netatmo videodeurbel beweging moet melden aan je. Door de personendetectie krijg je alleen een melding als er een persoon zich ophoudt bij je deur en niet als er een auto langsrijdt. Er wordt dan direct een video opgenomen en je kunt via de app een bericht inspreken om te vragen wat die persoon daar doet. Zo draagt de deurbel ook aanzienlijk toe aan de beveiliging van je huis.

 

Het verschil met Ring en de Nest Hello

De Netatmo slimme videodeurbel kan zich meten met de meest verkochte en populairste videodeurbellen van dit moment, zoals de Ring 2Ring Pro en de Nest Hello.

Het grootste verschil is dus de integratie van Apple Homekit, maar helaas is er (nog) geen integratie met Google Home. Een ander belangrijk verschil is de opslag van beelden.

De beelden van de Netatmo videodeurbel worden namelijk opgeslagen op een MicroSD-kaart van maximaal 32GB (deze wordt bijgeleverd bij de deurbel). Je hebt dus geen abonnement nodig om je beelden onbeperkt terug te kijken en je kunt ervoor kiezen om de beelden direct op je Dropbox-account of een persoonlijke FTP-server op te slaan.

De installatie van de Netatmo videodeurbel

Je hebt voor de installatie van de Netatmo videodeurbel elektrische bedrading nodig. Je kunt de bedrading van je oude deurbel gebruiken, aangezien de Netatmo deurbel werkt op zowel 8-24 als 230 volt. Volgens Netatmo is de installatie snel en gemakkelijk te doen en heb je geen professionele hulp nodig, maar dat hangt natuurlijk ook af van je technische kennis en ervaring.

Meer informatie over de Netatmo Videodeurbel

Wil je zien hoe de beelden van de Netatmo videodeurbel eruitzien en meer weten over de mogelijkheden? Bekijk dan de video hieronder.

Op dit moment is nog niet bekend wanneer exact de Netatmo videodeurbel verkrijgbaar is in onze webshop. Wil je niks missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van deze en andere (nieuwe) smart home producten!

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

1 maand geleden
2 maanden geleden door Bobbi
4 maanden geleden door Joost
5 maanden geleden door Joost