50five test 4 slimme outdoor beveiligingscamera’s

Laatste aanpassing: 9 maanden geleden

Een veilig huis is altijd van belang, maar wordt nog belangrijker als je bijna op vakantie gaat. Je huis met een veilig gevoel achterlaten is wel zo prettig. Maar hoe doe je dit?

Een veilig huis is altijd van belang, maar wordt nog belangrijker als je bijna op vakantie gaat. Je huis met een veilig gevoel achterlaten is wel zo prettig. De aanschaf van een slimme beveiligingscamera zorgt ervoor dat je je huis op afstand in de gaten kunt houden. Mocht er een ongewenste bezoeker voor de deur staan, kun je direct actie ondernemen.

“Leuk zo’n slimme outdoor camera, maar is dit wel geschikt voor mijn huis?” Een terugkerende vraag tijdens de vakantiemaanden. 50five smart home expert Kay ging op zoek naar de veiligste outdoor camera’s door 4 slimme outdoor beveiligingscamera’s te testen. Om jou te kunnen adviseren over de beste camera voor jouw huis… maar stiekem ook een beetje voor zichzelf! “Onlangs heb ik samen met mijn vriendin een huis gekocht. Alles is nog erg nieuw! Binnenkort gaan we op vakantie dus een beveiligingscamera test komt nu wel goed uit. Maar welke past bij mijn huis? En waarom zou ik voor de slimme optie gaan?”

Waarom slim?

NestFoscamRing en Netatmo leveren allen outdoor beveiligingscamera’s van goede kwaliteit. Wat een slimme outdoor camera slim maakt, is het feit dat je op afstand kunt bekijken wat er rondom je huis gebeurt. Gewoon, via je smartphone! Daarnaast ontvang je direct een melding wanneer er iets ongewoons waargenomen wordt.

Iedere slimme beveiligingscamera beschikt over unieke features die de camera’s geschikt maken voor verschillende situaties. Zo heeft de Netatmo een ingebouwde buitenlamp en beschikt de Nest bijvoorbeeld over een bijzonder breed beeld. Sommige camera’s werken daarnaast op batterijen, terwijl anderen een stroomkabel hebben. De ene camera stuurt je een melding wanneer er beweging gedetecteerd wordt terwijl de geavanceerdere versie zelfs kan herkennen wat er beweegt. Handig als je wil weten wat er rondom je huis gebeurt als je op vakantie bent!

De test

Tijd dus om deze camera’s eens uit te gaan testen. “Ik heb alle camera’s naast elkaar in de tuin geïnstalleerd. Dat zag er spectaculair uit! Onderstaand een kleine impressie van mijn tuin.”

 

 

 

 

“Ik heb de camera’s een paar weken op deze manier getest. Alle camera’s werken zeer goed! Natuurlijk heb ik onderling wel wat verschillen gemerkt.”

Communiceren via de smartphone

“Fijn aan de Nest Cam Outdoor is, naast de goede beeldkwaliteit, dat je via je smartphone kunt communiceren met eventuele bezoekers die in beeld komen. Toen de postbode langs kwam met mijn verlaatte pakketje kon ik direct reageren ondanks dat ik op vakantie was. Ook leuk aan deze camera, in vergelijking met de andere drie camera’s, is dat de Nest een bijzonder breed beeld heeft. De camera heeft namelijk een kijkhoek van 130 graden. Ik moest alleen wel even op zoek naar een stopcontact omdat deze outdoor camera niet op batterijen werkt. Gelukkig had deze camera wel een lange stroomkabel, waardoor ik deze camera toch op de gekozen plek kon ophangen!”

De voordelige optie

“De Foscam Outdoor Camera vormt de voordeligste optie. Deze beveiligingscamera is in verhouding tot de andere 3 camera’s goedkoper en biedt daarmee een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Ik merkte de lagere prijs wel terug in de instellingsopties. De camera heeft ook een kleinere beeldhoek met een lagere beeldkwaliteit. Desondanks vond ik deze camera prettig werken en zou deze een goede optie vormen voor mensen die liever niet het meest luxe product aanschaffen.”

Slim beveiligen én energie besparen

“Grappig om vier verschillende camera’s op dezelfde plek geïnstalleerd te hebben met de slimme bewegingsdetectie functie. Iedere keer kreeg ik maar liefst vier pingeltjes tegelijk op mijn telefoon! Dit kwam natuurlijk omdat alle vier de camera’s een melding bij beweging stuurden. En dat terwijl ik van mijn cocktail op het strand lag te genieten! Wat de Ring Stick Up Cam daarnaast bijzonder maakt is dat je ermee op energie kunt besparen. Dit is de enige outdoor camera waarop een zonnepaneel aangesloten kan worden. Ook kon ik deze camera gemakkelijk ophangen waar ik maar wilde. Dankzij het zonnepaneel ben je namelijk niet afhankelijk van een stopcontact!”

Beveiligingscamera en buitenlamp in één

“In tegenstelling tot de andere drie camera’s heeft de Netatmo Presence Outdoor Camera ook een buitenlamp die bij beweging aangaat. Superhandig toen we middenin de nacht naar onze vakantiebestemming vertrokken. Maar ook veilig! Ik ben ervan overtuigd dat het indringers afschrikt. Wel goed om te weten is dat deze outdoor camera alleen op de plek van een buitenlamp (direct op een stroomdraad) aangesloten moet worden.”

Ook op zoek naar een slimme outdoor beveiligingscamera en nieuwsgierig geworden naar de vier camera’s uit onze test? Lees meer over onder andere beeld- en geluidskwaliteit, bewegingsdetectie en installatie in onze handige vergelijkingsgids.

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

2 maanden geleden
3 maanden geleden door Bobbi
5 maanden geleden door Joost
6 maanden geleden door Joost