'Hey Google, zet de lampen aan'

Laatste aanpassing: 8 maanden geleden

Met Google Home kun je de Philips Hue verlichting met je stem bedienen.

Het bedienen van je slimme verlichting in huis is de laatste jaren flink veranderd: Van een fysieke knop, via de afstandsbediening naar de app op je smartphone. Het werd steeds makkelijker om je verlichting te bedienen en nu wordt het nog eenvoudiger.

Door de introductie van Google Home in Nederland mét de Nederlandstalige Google Assistent kun je de lampen van Philips Hue zelfs bedienen met je stem. Hoe simpel wil je het hebben?


Direct alle slimme lampen van Philips Hue ontdekken? Klik dan hier.


 

Op ieder moment de juiste sfeer

Met Philips Hue, het draadloze verlichtingssysteem, regel je eenvoudig zelf je licht. Zo creëer je op ieder moment de juiste sfeer. Met een uitgebreid portfolio aan slimme lampen, schakelaars en sensoren breng je het smarthome echt tot leven. Het bedienen van deze slimme verlichting ging tot nu toe vooral met de Hue-app, maar door de introductie van slimme speakers in Nederland verandert dat. Het uitspreken van een commando is dan voldoende en het slimme systeem regelt de rest van de instellingen van je lampen.

Het begint met een vraag

De Google Assistent werkt namelijk met Philips Hue samen en daardoor kun je de verlichting handsfree bedienen. “Hey Google, zet de lampen aan”, is daarbij de eerste stap, maar er is nog veel meer mogelijk. Je kunt ook aan Google vragen of de verlichting is ingeschakeld, of de lampen kunnen dimmen en om specifieke scènes of voorgeprogrammeerde standen (lichtrecepten) af te spelen. Zo kun je Google vragen om de concentratie-stand in te schakelen in de werk- of studeerkamer, zodat je daar optimaal licht krijgt om je te concentreren, terwijl de rest van de familie kan blijven genieten van de relax-stand in de woonkamer.

En vind je het tijd dat ze naar bed gaan, dan vraag je gewoon of Google de lampen en televisie in de woonkamer uitzet. Al kan dat die optimale sfeer dan weer een beetje verpesten natuurlijk. Misschien kun je dan beter om een romantische scène in de slaapkamer vragen…

Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig om spraakbesturing van Philips Hue mogelijk te maken? Een Philips Hue starterskit met lampen en een bridge, een account bij Philips Hue en de app op de smartphone. Je kunt de lampen bedienen met ieder apparaat dat de Google Assistent heeft, zoals telefoons, speakers, koptelefoons en televisies. Heb je geen Google Assistent en wil je toch je stem gebruiken voor je verlichting? Philips Hue werkt ook samen met Siri van Apple en Amazon Alexa, al is die laatste nog niet in Nederland uit.

Hoe koppel je Philips Hue aan Google Home?

Om de verlichting aan de slimme assistent te koppelen, moetje enkele stappen volgen. Dit zijn de 7 stappen om Philips Hue te koppelen met Google Home:

  1. Zorg dat alle apparaten op hetzelfde wifi-netwerk zitten
  2. Open de Google Home app op je smartphone of tablet
  3. Voeg de Philips Hue lampen toe bij Apparaten
  4. Voer je accountgegevens van Philips Hue in.
  5. Zorg voor de juiste namen van de lampen
  6. Wijs de verlichting aan specifieke ruimtes toe
  7. Praat met de Google Assistent om je lichten te bedienen

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

1 maand geleden
2 maanden geleden door Bobbi
4 maanden geleden door Joost
5 maanden geleden door Joost