Stel een smart home kerstpakket samen!

Door Joost
5 maanden geleden

De kerst staat alweer bijna voor de deur. Helaas zal deze dit jaar anders gevierd moeten worden dan andere jaren. Dit jaar geen uitgebreide kerstborrels, diners of feestjes. Maar waarom zou je je medewerkers dan niet verpletteren met een mooi en handig kerstcadeau of kerstpakket? Wij hebben de beste smart home cadeaus even voor je op een rijtje gezet, zodat jij niet lang hoeft te zoeken!

Cadeautip #1 – Slimme verlichting

Bij de feestdagen hoort natuurlijk gezellige verlichting. Dit kan je natuurlijk het beste doen met smart LED verlichting. Met behulp van smart verlichting kan je wel miljoenen verschillende kleuren instellen. Woox, Hombli en Philips Hue zijn onder andere merken van smart verlichting. Tussen de merken zitten verschillen in prijs en functies.

Smart verlichting van Hombli is verkrijgbaar in verschillende soorten vormen en versies. Zo kan je kiezen voor een E27 (een gewone vorm), E14 (kaarsvorm) of als spot met allemaal verschillende kleuren. Vervolgens kan je ook al deze varianten kiezen met alleen warm en koud wit licht. Alle smart lampen van Hombli zijn voorzien van een aantal slimme functies. Je kan bijvoorbeeld de lamp dimmen én timers en scenario’s instellen. De lampen van Hombli zijn met Amazon Alexa en Google Assistent via spraak bestuurbaar. Je hebt geen bridge nodig om Hombli te laten werken. De lampen kosten tussen de €14,95 en €19,95 per stuk. 

De lampen van Woox zijn in dezelfde maten (E27, E14 en Spot) als de Hombli lampen verkrijgbaar. Echter zijn specifieke wit licht lampen niet verkrijgbaar bij Woox. De lampen van Woox worden via de wifi verbonden, waardoor je alleen de lamp, wifi en een smartphone of tablet nodig hebt. Tevens kan je ook schema’s instellen waardoor de lamp automatisch in- en uitgeschakeld wordt of ervoor kiezen om de lamp te dimmen. De lampen van Woox kosten €14,95 per stuk. 

Natuurlijk kunnen we de lampen van Philips niet vergeten, de Philips Hue. Philips heeft verschillende soorten en versies van smart lampen in haar assortiment. Je kan kiezen uit lampen die alleen verschillende kleuren wit hebben of voor een kleuren lamp. De lampen van Philips Hue zijn zeer energiezuinig en kan je een automatisch programma laten draaien. Het nadeel van de Philips Hue is dat je een Hue Bridge nodig hebt om gebruik te kunnen maken van de slimme functies. Als je de lampen met de Hue Bridge koppelt dan krijg je toegang tot de app met de verschillende functies. Naast de je een bridge nodig hebt is de prijs van één Philips Hue lamp ligt hoger dan een van de lampen van Woox of Hombli. Echter weet je dat als je Philips Hue koopt dat je het beste van het beste, op het gebied van smart verlichting, in huis hebt gehaald. 

Cadeautip #2 – Gezellig samen op de bank met de Chromecast Ultra 

Bij de kerst horen natuurlijk ook de laptop, tablet en TV. Met een Google Chromecast Ultra kan je direct vanaf je smartphone, tablet of computer de gewenste media streamen naar de TV, maar ook via een directe interne server. Denk bijvoorbeeld aan video’s, series of films. Zo kan je bijvoorbeeld gezellig samen een kerstfilm kijken of met het gehele gezin naar opa of oma videobellen. De Chromecast Ultra is trouwens de meest geavanceerde Chromecast van Google. Met 4k resolutie is dit de enige Chromecast die deze resolutie aan kan. 

De Chromecast is het perfecte cadeau voor in het kerstpakket of als kerstgeschenk. Laat je familie, vrienden of collega een gezellige kerst samen vieren om daarna vervolgens de Chromecast Ultra in te kunnen zetten op andere handige momenten zoals bijvoorbeeld werk. Je kan de Chromecast Ultra krijgen voor €77,- via onze website. 

Cadeautip #3 – Slimme stekkers voor de kerstverlichting

Als je de lichtjes in de kerstboom hebt dan zijn deze soms best lastig om uit te zetten, bijvoorbeeld omdat het stopcontact achter de boom verstopt zit. In dat geval zou het handig zijn om de lampjes via je telefoon uit te kunnen zetten. Natuurlijk wil je ook niet dat ’s nachts de lampjes aan blijven staan. In deze situaties kan een slimme stekker goed van pas komen. Via je smartphone of spraakbesturing kan je de slimme stekker van dichtbij en op afstand aan of uit zetten. Door dit te doen kan je de lampjes in de boom in- en uitschakelen. Je kan natuurlijk ook andere apparaten op de slimme stekker aansluiten, zoals bijvoorbeeld de tv of het koffiezetapparaat.

Slimme stekkers worden door verschillende merken aangeboden, zoals Hombli, Xiaomi en AduroSmart. De slimme stekker van Hombli werkt via je smartphone of spraakbesturing door middel van Google Assistant en Amazon Alexa. Tevens geeft Hombli inzicht in je stroomverbruik via de stekker. De Hombli slimme stekker kost €19,95. De Marmitek Power SE slimme stekker kan niet bediend worden met spraakbesturing maar wel via de smartphone. De Marmitek Power SE kost €24,99. Als laatste de AduroSmart ERIA smart plug. Deze slimme stekker werkt via het Zigbee platform, waardoor deze vlekkeloos kan communiceren met andere producten die ook dit platform zijn aangesloten. Een voorbeeld van een product dat ook aan dit communicatieplatform is aangesloten is de Philips Hue. De AduroSmart Eria smart plug kost €24,95.

Cadeautip #4 – Kerstmuziek luisteren via de Google Nest Mini

Als laatste kunnen we natuurlijk niet de kerstmuziek vergeten. Cadeau dat hier goed bij past is de Google Nest Mini. Dit is een opvolger van de Google Home Mini en dient als speaker met wat extra slimme functies. De Google Nest Mini is namelijk voorzien van de Google Assistent, waardoor de Nest Mini niet alleen als speaker fungeert maar ook als Hub voor andere smart producten gebruikt kan worden. Daarnaast geeft de Google Assistent real time antwoorden op vragen en speelt (kerst)muziek af via YouTube en Spotify. Een ideaal cadeau voor ieder huis! De Google Nest Mini kost slechts €59,-, waardoor dit een prima keuze is voor in het kerstpakket. 

Het ideale kerstpakket vol met smart home producten

Naast deze producten zijn er natuurlijk nog veel meer andere smart home producten die je cadeau kan doen. Tegenwoordig zitten we namelijk meer thuis dan gewoonlijk en is het wel extra fijn om je huis helemaal in de kerstsferen te kunnen brengen. Smart home producten zijn ideaal om te krijgen en om te geven!

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

2 maanden geleden
3 maanden geleden door Bobbi
5 maanden geleden door Joost
6 maanden geleden door Joost