Verbeter de beveiliging van je huis met Somfy

Laatste aanpassing: 8 maanden geleden

Met Somfy haal je innovatieve kwaliteit in je huis.

Met Somfy verbeter je de beveiliging van je huis. Dit is te realiseren met tal van producten. We stellen hier een aantal Somfy producten aan je voor waarmee jij de veiligheid in je huis nadrukkelijk verbeteren kunt. 

Zeer compleet alarmsysteem dat je snel in gebruik kunt nemen

Somfy geldt als merk met een zeer compleet alarmsysteem, een systeem dat je bovendien heel snel in gebruik kunt nemen. Wil je echt alleen het optimale veiligheidsgevoel, dan kan dat prima met de Somfy One. Het systeem heeft een full HD somfy outdoor camera, een geïntegreerde bewegingsmelder en een somfy alarm. Nadat je het systeem geïnstalleerd hebt, is het ook al eenvoudig te activeren met de Somfy Protect applicatie. Wordt er beweging in je woning waargenomen, dan zal de camera meteen beginnen op te nemen. Op dat moment krijg je ook meteen een melding op je smartphone. Vervolgens kun je live zien wat er in je huis gebeurt.

Stel de Somfy One gemakkelijk in met de speciale applicatie op je smartphone

De somfy alarm sirene produceert 90 dB en je kunt met de app instellen wie er allemaal een bericht ontvangen als er verdachte beweging in je huis is waargenomen. Ook zij kunnen dan actie ondernemen. Huisdieren worden door het systeem genegeerd en met shutters wordt de camera afgesloten als je thuis bent en waardoor je privacy dus gewaarborgd is. De Somfy One stel je gemakkelijk in met de app, en met die app kun je ook besluiten de sirene tijdelijk uit te schakelen. Overigens werkt de app alleen met smartphones vanaf iOS 9 en Android 4.4.

Sta de ongenode gasten zelf te woord, ongeacht waar je bent

Je kunt de beveiliging van je huis ook prima verbeteren met de Somfy Outdoor camera. Met een ingebouwde speaker kun je de ongenode gasten te woord staan en ze laten weten dat je de politie gebeld hebt en de outdoor camera biedt echt haarscherpe HD kwaliteit en nachtzicht. Ook de outdoor camera werkt met bewegingsdetectie. Bij beweging krijg je meteen een melding. De gemaakte beelden worden overigens opgeslagen in de cloud. Kies je voor de Somfy Protect One, dan heb je een systeem dat kwaliteit levert. De beveiligingssystemen worden standaard geleverd met alle direct noodzakelijke toebehoren. Wel is een stabiel 2,4 GHz netwerk een must als je over een goed werkend systeem wilt beschikken. Somfy Protect One kun je ook nog eens prima uitbreiden met allerlei accessoires zoals bijvoorbeeld raam- en deursensoren. 

Somfy alarm: dan voel jij je een stuk veiliger in je huis

Kies je voor een Somfy alarm in de vorm van bijvoorbeeld de Somfy Indoor Draadloos Home Alarm & HD Camera, dan weet je zeker dat je huis een stuk veiliger wordt. Met dit systeem kun je bovendien steeds je woning scherp in de gaten houden, ongeacht waar je bent. Huisdieren die lichter zijn dan 25 kilogram worden door de slimme bewegingssensoren genegeerd, waardoor je honden en katten vaak gewoon in je huis kunt laten. Wordt er wel iets gedetecteerd, dan krijg je meteen een melding op je smartphone. Het alarm biedt je liefst 90 decibel aan geluid, iets dat echt niemand zal ontgaan. Met een Somfy alarm voel jij je een stuk veiliger in je huis, zoveel is wel zeker. Bij het installeren en monteren van dit systeem plaats je steeds de magneetsensor bij een raam of bij een deur. Dit systeem kun je uitbreiden tot wel vijftig sensoren.

Gaan er ramen en deuren open en dicht in je woning?

De Somfy opening- en schokmelder is er ook voor een veiliger gevoel in je huis. Met dit systeem weet je steeds welke deur of raam er in je huis geopend is of dichtgaat. Dat is wel zo prettig en helemaal als je zelf niet thuis bent. Via de app word je steeds op de hoogte gehouden. Ook voor het open- en dichtgaan van deuren en ramen in je huis kun je zelf scenario’s maken. Je bepaalt zelf heel gemakkelijk welke apparatuur je aan laat gaan als er beweging is rondom je ramen en deuren. Overigens kun je zelfs kiezen voor het ontvangen van een e-mail of een sms als er sprake is van calamiteiten. Dit doe je allemaal via de geavanceerde Tahoma applicatie, die dus echt maatwerk biedt. 

Wordt er beweging waargenomen, dan wordt meteen het alarm in werking gesteld

Veiligheid biedt ook de Somfy Protect Bewegingssensor. Als er beweging waargenomen wordt, dan wordt meteen het alarm in werking gesteld en krijg je zelf ook meteen een melding. De sirene heeft een temperatuursensor en gaat aan als er een plotselinge verandering van de binnentemperatuur aan de orde is. Ook nu worden deuren beneden de 25 kilogram niet meegenomen. Overigens is de detector weliswaar zichtbaar, eventuele dieven kunnen ‘m niet uitschakelen. De detector beschermt zichzelf namelijk en is niet te verplaatsen zonder dat het alarmsysteem ingeschakeld wordt.

Met Somfy haal je innovatieve kwaliteit in je huis

Duidelijk is dat je met Somfy kwaliteit in je huis haalt. De producten zijn fraai ontworpen en van hoogwaardige kwaliteit. De verschillende raam- en deur sensoren zijn een mooie uitbreiding op je domotica-systeem. Let wel: in alle gevallen moet je wel de beschikking hebben over een TaHoma box.  Met producten van Somfy, koop je producten van een vooruitstrevend merk op het gebied van automatisering. Somfy staat bekend om de steeds weer slimme innovaties en je leven een stuk gemakkelijker maken. En duurzamer bovendien.

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

1 maand geleden
2 maanden geleden door Bobbi
4 maanden geleden door Joost
5 maanden geleden door Joost