Voorkom inbraak vanaf je vakantieadres

Laatste aanpassing: 8 maanden geleden

Ga met een gerust hart op vakantie door gebruik van smart home beveiliging

Ramen en deuren goed op slot, alles netjes opgeruimd, de buren ruimen de post op, geven de planten water en voeren Herman de goudvis: je bent klaar om een paar weken te genieten van je welverdiende vakantie! Evenals vele anderen die er elk jaar op uit trekken tijdens de voorjaars- en zomervakantie. Helaas zijn dit ook de periodes waarin inbrekers erg actief zijn. Ondanks de zorgvuldige veiligheidsmaatregelen zou het kunnen dat inbrekers het gemunt hebben op jouw huis en je vakantiegevoel een nare bijsmaak geven.

Dat wil je natuurlijk voorkomen en dat kan met smart home beveiligingsoplossingen! Met deze producten houdt je real-time je huis in de gaten en krijg je direct een melding op je smartphone of tablet als er (verdachte) activiteit is in of rond je huis. Of je nu in de Caraïben zit, in Spanje, het hoge noorden of lekker in eigen land op pad bent, je huis is altijd binnen handbereik!

Het belang van goede beveiliging

Jaarlijks wordt er ongeveer 15.000 keer ingebroken tijdens de zomerperiode. Veel huizen zijn in die periode onbewoond en inbrekers hebben al snel in de gaten als je voor langere tijd weg bent. Vervolgens kost het hen veelal weinig moeite om binnen te komen. Vooral sloten van achterdeuren zijn zeer slecht volgens onderzoek van de Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW): 88,1% van de achterdeuren is slecht beveiligd. Tel daarbij op dat de meeste inbraken worden gepleegd via de achterdeur en de kans is groot dat iemand gemakkelijk bij je binnen kan komen.

Een inbreker is binnen luttele minuten binnen en is in staat om in 5 minuten de woning leeg te halen. Daarom is goede beveiliging en vroege waarneming van (verdachte) activiteiten zeer belangrijk!

Slimme beveiliging

Smart home oplossingen zijn er in verschillende vormen en dienen verschillende doelen: gemak, gezondheid, kostenbesparing, maar ook veiligheid. Slimme beveiligingsoplossingen maken het voor iedereen mogelijk om op een simpele, toegankelijke en effectieve manier je huis en tuin te beveiligen. Deze producten zijn over het algemeen gemakkelijk zelf te installeren en naar wens in te stellen, zodat je met een gerust gevoel van huis kan.

Lees hieronder welke slimme beveiligingsoplossingen je kan inzetten om inbraak vroegtijdig te signaleren, te verstoren of zelfs te voorkomen vanaf je vakantieadres.

Meer over slimme beveiliging »

Slimme IP-camera’s

IP-camera’s zijn camera’s die verbonden zijn met het internet. Dit maakt het mogelijk om op afstand beelden te raadplegen en push-meldingen te ontvangen via een app op je smartphone en tablet. Juist handig als je op vakantie gaat en je huis in de gaten wil houden vanaf je strandbedje.

IP-camera’s voor buitengebruik kunnen beweging waarnemen en sturen je een melding als iemand bijvoorbeeld in je tuin is. Vervolgens kun je op afstand real-time beelden bekijken om te zien wie het is en wat deze persoon doet. Is het geen bekende? Dan kun je direct de politie of buren waarschuwen. Ook zijn er IP-camera’s met geïntegreerde schijnwerper die inbrekers in de spotlight zetten als ze worden waargenomen. Aangezien inbrekers niet graag in de spotlight staat, kan een inbraak zo voorkomen worden.

Als je binnenshuis een IP-camera ophangt, word je ook gewaarschuwd met een melding als beweging wordt waargenomen en kun je in real time meekijken. Sommige camera’s bieden de mogelijkheid om een spraakbericht in te spreken of een alarm af te laten gaan om inbrekers af te schrikken.

50five heeft een uitgebreid assortiment IP-camera’s voor binnen- en buitengebruik met verschillende functionaliteiten. Zo kun je kiezen uit camera’s met bewegingssensoren, nachtzicht, ingebouwde sirene, geïntegreerde schijnwerper en zelfs camera’s die beelden opnemen in haarscherp 4K HD-beeld en gezichten herkennen. Op deze pagina lees je meer over IP-camera’s en waar je op moet letten.

Populaire IP-camera's

Slimme alarmsystemen

Deze alarmsystemen zijn zeer gebruiksvriendelijk en evenals de IP-camera’s te bedienen en in te stellen via een app op je smartphone en tablet. Een slim alarmsysteem bestaat over het algemeen uit een centrale hub, bewegings-, raam/deur- of glasbreuksensoren en een sirene. Ook kun je doorgaans IP-camera’s eraan koppelen om ook video’s op te nemen als het alarm wordt geactiveerd.

Als een inbreker je huis binnen is gekomen en het alarm activeert, kun je instellen dat de sirene afgaat en ontvang je direct een melding via de app. Als je een camera hebt gekoppeld, kun je live beelden bekijken en in sommige gevallen ook een gesproken bericht sturen.

50five biedt verschillende alarmsystemen, van complete sets tot alles-in-één beveiligingsproducten met ingebouwde sirene, sensoren en IP-camera. Ook hier heb je ruime keuze in functionaliteit en uitbreidingsmogelijkheden. De alarmsystemen zijn over het algemeen gemakkelijk uit te breiden met extra camera’s en sensoren om zodoende je hele huis te beveiligen.

Lees hier meer over slimme alarmsystemen »

Slimme deurbellen met camera

Als je wil weten wie er tijdens je vakantie aan je deur staat, dan is een slimme deurbel met ingebouwde IP-camera een uitkomst. Als iemand aanbelt, ontvang je direct een push-melding op je smartphone of tablet. Je kan op dat moment real-time zien en horen wie aan je deur staat. Je kunt zelfs een gesproken bericht sturen via de deurbel en live het gesprek aangaan met je bezoeker.

Aangezien inbrekers vaak eerst een paar keer aanbellen om te checken of iemand thuis is, kun je op deze manier voorkomen dat je huis wordt aangemerkt als mogelijk doelwit. Je wekt namelijk de indruk dat je thuis bent, of in ieder geval in de buurt, terwijl je misschien 2000 kilometer verderop aan het strand ligt.

Lees hier meer over slimme deurbellen »

Andere slimme oplossingen

Voorkomen is beter dan genezen. Als je op vakantie bent, moet je er dus voor zorgen dat jouw huis niet wordt gekozen om bij in te breken. Hoe je dat doet? Door bij inbrekers de indruk te wekken dat je thuis bent! En dat kun je doen door gebruik te maken van diverse smart home oplossingen.

Slimme verlichting

Je kent het wel als je op vakantie gaat: je vraag de buurvrouw om ’s avonds de verlichting voor je aan te zetten of je zet een timer op een schemerlamp bij het raam. Veel inbrekers prikken hier gemakkelijk doorheen, omdat dezelfde lamp op hetzelfde tijdstip aan gaat.

Slimme verlichting geeft je de mogelijkheid om een ingenieus tijdschema te maken waarop verschillende verlichting op variërende tijdstippen aan en uit gaan op een natuurlijke manier. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je huiskamerlampen aangaan als het donker wordt en op de bovenverdieping diverse lampen aan en uitgaan op verschillende tijden, alsof je boven bezig bent. Zelfs vanaf je vakantieadres kun je deze scenes veranderen en lampen handmatig bedienen om inbrekers om de tuin te leiden.

Slimme stekkers

Deze stekkers zijn, evenals slimme verlichting, te programmeren. Het voordeel van deze stekkers is dat je niet alleen (bestaande) verlichting met een stekker, maar ook andere apparaten automatisch aan en uit kan laten gaan. Denk bijvoorbeeld aan de radio of een televisie.

Populaire alarmsystemen

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen

1 maand geleden
2 maanden geleden door Bobbi
4 maanden geleden door Joost
5 maanden geleden door Joost