Vergeet winterkou! Warm weer op met Philips, Smarter en Honeywell

Laatste aanpassing: 6 maanden geleden

Met welke Smart Home producten jaag jij de winter uit huis? Koud, guur weer krijgt geen kans meer dankzij Philips Hue, Smarter en Honeywell.

Wanneer je het woord “winter” hoort, zie jij dan al chocolademelk op tafel staan terwijl je lekker warm op de bank zit? Of denk je dan aan de kou, het donker en modderige vloeren? Wanneer het eerder het laatste is, dan hebben wij de juiste lijst voor jou. Allemaal smart home producten waarmee jouw winter net een beetje gezelliger en lichter wordt.

Soms gaat de winter nu eenmaal niet over sprookjes. Soms voelt het gewoon echt als zes maanden lang gure kou, ijzige regen en ander vies weer. Het is donker wanneer je naar je werk gaat en donker wanneer je weer thuiskomt. Men zegt wel dat je zonder het slechte het goede niet op prijs stelt, maar om nu zes maanden lang af te zien en te wachten tot beter weer, alleen om het volgend jaar nog eens te doen? We snappen het wel. Dat moet toch anders kunnen?

Een slim, geautomatiseerd thuis is de oplossing voor dit winterse probleem. Vanaf nu kom je altijd thuis in een verwarmd en goed verlicht huis, waar de waterketel het water voor jouw favoriete kop thee net heeft gekookt. Dit zijn onze favoriete producten om de winterdip tegen te gaan.

Honeywell Evohome Single Zone

Honeywell Evohome System

Opstaan in het donker wanneer je bed lekker warm is, wetende dat het naast donker buiten ook nog eens gezond frisjes is, is niet voor iedereen een hobby. Je kunt wel even de verwarming aanzetten maar in de tijd dat jij je klaar maakt voor werk en vertrekt, is waarschijnlijk je huis nog niet verwarmt. Dus dat schiet ook niet echt op.

Maar wanneer je nu Honeywell Evohome in huis neemt, heb je een uitgebreid verwarmingssysteem in huis dat leert wanneer jij het warm wilt hebben. Elke kamer wordt apart verwarmd op de tijden dat jij het nodig hebt en het werkt naadloos samen met je bestaande verwarmingssysteem. Hiermee heeft je thermostaat je huis al verwarmd wanneer je wakker wordt, en gaat de verwarming ook weer automatisch uit wanneer het weer mag afkoelen.

Aan de basis van je Evohome systeem staat de Evohome Controller. Deze is verkrijgbaar als OpenTherm en On/Off versie en kan aangesloten worden op je cv-ketel en router zodat je via je smartphone of tablet alles kunt bedienen. Het leert hoe lang het duurt om je huis te verwarmen en garandeert de perfecte temperatuur in huis, wanneer jij het nodig hebt. Extra leuke bijkomstigheid; Evohome werkt prima samen met andere smart home systemen zoals Amazon Echo, Google Home, Apple HomeKit en IFTTT.

Dankzij een aantal handige Evohome accessoires kun je je huis indelen in zones welke je apart van elkaar kunt verhitten. De Evohome Slimme Radiator Kit bestaat uit een set thermostatische knoppen waarmee je elk verwarmingselement vanaf een afstandje kunt bedienen. Vervang je bestaande radiatorknoppen door deze slimme knoppen, link ze aan je controller en merk direct wat aangepaste klimaatcontrole kan betekenen voor je.

Smarter iKettle - Slimme Waterkoker (3e Generatie)

Smart iKettle (3e generatie)

Stel, je komt thuis van je werk, hangt je jas op en zet je tas neer. Je hebt weer te lang in de file gestaan, je voeten zijn koud en eigenlijk wil je niet anders dan lekker op de bank ploffen met een kop thee. Je gaat naar de keuken toe en schenkt jezelf een kop thee want het theewater stond al gekookt klaar. Je slimme ketel was al gestart met koken voordat jij de voordeur opendeed. Dit is hoe je leven kan zijn met de Smarter iKettle 3.0.

Heen en weer lopend naar de keuken; hoe vaak ben jij al niet opgestaan om te kijken of het water al klaar was met koken? Op de iKettle hoef je niet te wachten – deze waterkoker wacht op jou. Je zet ‘em aan met je smartphone en wanneer het water klaar is krijg je een notificatie. Met de wake up modus, is je ketel klaar met koken op het moment dat jij uit bed komt. Met de Home modus staat er een dampende kop op je te wachten bij thuiskomst.

De Smarter iKettle heeft ook een babyvoeding modus, waarmee bijvoorbeeld nachtvoedingen voor kinderen gemakkelijker worden. Verhit het water direct naar de ideale temperatuur (tussen 20° en 100° C) of laat het koken en daarna een beetje afkoelen. Hoe dan ook, krijg je een notificatie zodra het water de ideale temperatuur heeft bereikt voor de voeding van je kind.

Smarter iKettle werkt goed samen met home automation systemen (zoals Amazon AlexaIFTTT, en anderen) en kan dus ingesteld worden om samen te werken met andere smart home apparaten. Nog beter; je kunt zélfs je favoriete thee bestellen met de iKettle app. Heb je je smartphone per ongeluk in een andere kamer laten liggen? Geen probleem; zonder smartphone werkt ‘ie als een normale waterkoker met een aan/uitknop aan de zijkant.

Philips Hue Verlichting met Dimmer

Philips Hue Dimming Kit

Een van de meest belangrijke elementen van een gezellig huis is misschien wel de verlichting. Ben je opzoek naar een gemakkelijk te installeren en moeiteloos te gebruiken systeem? De Philips Hue Starter Kit met dimmer is eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een vliegende start. Deze ledlampen geven een warm wit licht (2700k) en in combinatie met de dimming kit kun je ze niet alleen aan- of uitzetten, maar ook dimmen. Deze dimming kit kun je ook magnetisch bevestigen aan een muur, waarna het functioneert zoals een normale lichtknop of een afstandsbediening.

Je kunt gemakkelijk de kleur van je verlichting aanpassen, of je lampen bedienen met je smartphone of tablet wanneer je je Philips Hue lampen ook combineert met de Bridge. Deze sluit je direct aan op je modem en zo kun je alles bedienen via iOS of Android. Groepeer lampen of kamers apart en wijs thema’s of kleurschema’s toe.

Met Philips White Ambience kies je de juiste kleurtemperatuur. Heb je even meer concentratie nodig? Kies dan voor kouder wit licht, want hiervan krijg je meer energie waardoor productiviteit ook nog eens omhooggaat. Wil je aan het einde van de dag even uitrusten en heb je de energie eigenlijk niet meer nodig? Kies dan voor warmer wit licht. Je interieur ziet er dan wat geler uit, waardoor jij je gemakkelijker ontspant. Heb jij een beetje hulp nodig met wakker worden ’s ochtends? Dan kun je de Philips Hue producten ook gebruiken als wake-up light, waarbij je verlichting langzaam feller wordt voor een gemoedelijker begin van je dag.

Voor de ultieme ervaring in slimme verlichting kies dan voor beide opties; de Philips White Ambience én de Philips Color Ambience ledlampen. Combineer ze met de Bridge waardoor je keuze krijgt uit meer dan 16 miljoen kleuren. Maak sfeer, creëer de correcte ruimte voor elke activiteit, synchroniseer je verlichting met je muziek of zelfs met je films of je games.

Ga verder en laat je inspireren door de mogelijkheden. De Philips Hue lampen en apparaten werken samen met home automation systemen zoals Google HomeApple HomeKit en Amazon Alexa, waardoor je nog verder je huis kunt automatiseren met gebruik van je stemgebruik. Sluit de Philips Hue producten aan met IFTTT en weet door middel van verandering in je verlichting wanneer je iKettle klaar is met koken, bijvoorbeeld. Stel je voor dat je verlichting van kleur veranderd wanneer de Ring Video Deurbel ziet dat er iemand voor je deur staat. Of, doe eens gek, stel je voor dat je verlichting veranderd omdat er een satelliet over je huis vliegt. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Of wel?

Conclusie

Met alle mogelijkheden en opties voor automatisering van je huis binnen handbereik, is er eigenlijk geen echte reden waarom je er niet heerlijk comfortabel bij zou zitten deze winter. Bij 50five hebben we een passie voor de beste slimme producten en we laten jou ook alleen de producten zien waar wij echt in geloven. Of je nu op zoek bent naar meer gemak, meer comfort of gewoon meer plezier in huis; je vindt het in onze webshop. Heb je advies nodig of wil je weten wat de beste oplossingen zijn voor jouw situatie? Laat het ons weten. We kunnen je zelfs helpen met de installatie van producten zodat jij echt alleen maar hoeft te genieten van jouw nieuwe smart home apparatuur. 50five – smart advice for every smart device!

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen