Sluiten

Tegel

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Zoeken wordt vinden met de Bluetooth tracker van Tile

Eindeloos zoeken naar voorwerpen die je keer op keer kwijt bent is niet langer nodig als je er een Tile Bluetooth tracker aan bevestigt. Het Engelse woord ‘tile’ betekent in het Nederlands ‘tegel’ en die productnaam is met het oog op het uiterlijk van deze tracker erg treffend gekozen. De handige trackers van dit merk zijn in betrekkelijk korte tijd zo enorm populair geworden dat er inmiddels 20 miljoen wereldwijd van verkocht zijn. Het slimme hulpje zorgt er inmiddels elke dag 2 miljoen keer in zo’n 230 verschillende landen voor dat zoekgeraakte voorwerpen snel weer worden teruggevonden.

Hoe werkt een Tile precies?

De Tile tracker werkt samen met de Tile app op je telefoon. Door een Tile te kopen en deze aan een item te bevestigen (bijvoorbeeld je sleutelbos) kun je hem in de app activeren. Vanaf dat moment open je gewoon de app als je het bewuste item opnieuw kwijt bent. Zodra je het gezochte product in je app selecteert laat je Tile een hard geluid horen totdat je het gezochte item weer in handen hebt en je je Tile hebt gedeactiveerd. Elke Tile heeft een beperkt Bluetooth-bereik, maar raak niet in paniek als je met je telefoon toevallig buiten dat bereik bent. In dat eval kun je namelijk op een kaartje in je app zien waar je Tile voor het laatst contact met je telefoon had en waar zich dus naar alle waarschijnlijkheid nog steeds je zoekgeraakte item ligt. Omdat er inmiddels 20 miljoen Tiles in omloop zijn, kun je ook gebruik maken van de handige communityfunctie in de app. Heb je iets ergens laten liggen waar een Tile aan vast zit, dan kun je ook een melding krijgen als toevallige een andere Tile-bezitter die plek passeert, zodat je het bewuste item nog sneller terug kunt vinden.

Verschillende Tile-varianten

Elke Tile is voor 99% gemaakt van gerecycled materiaal en maakt gebruik van een te vervangen batterij, die tot één jaar mee kan gaan. Inmiddels zijn er drie verschillende versies van de Tile te koop. Naast de Tile Mate, waar het allemaal ooit mee begon, is er ook de Tile Pro die onder andere een groter Bluetooth bereik heeft.