Sluiten

Houtpellets

Snel en gratis thuis geleverd

Als je je huis verwarmt met een pelletkachel, dan is het belangrijk om kwaliteitspellets te gebruiken. Pellets van hoge kwaliteit zorgen namelijk voor een betere verbranding, waardoor je efficiënter verwarmt. Daarnaast is het natuurlijk fijn om je geen zorgen te hoeven maken, en zeker te weten dat je altijd voorzien bent van een flinke voorraad goede houtpellets.

Bestel daarom hier je Engie Blue Premium houtpellets. Engie Blue Premium zijn houtpellets van hoge kwaliteit, met een hoog smeltpunt en lage asproductie. Bestel één keer en zit de hele winter lekker warm binnen.


Engie Blue Premium: voor elke pelletkachel

Engie Blue Premium houtpellets zijn geschikt voor elke pelletkachel en hebben bovendien:

  • Een hoog smeltpunt (≥ 1200 °C)
  • Een lage asproductie (≤ 0,7%)
  • Een hoge calorische waarde (≥ 4,6 kWh/kg)
  • Een ENplusA1-certificaat
  • Een all-in prijs: geen extra leverkosten!


Je kan Engie Blue Premium houtpellets bestellen per 64 zakken. Elke zak weegt 15 kg. De 64 zakken worden op een transportpallet geleverd.


Aan huis geleverd in 4 stappen

Online bestellen

Bestel je houtpellets in onze webshop. De leveringskosten en transportpallet waarop de zakken worden geleverd zijn inbegrepen in de totaalprijs!

Leveringsafspraak

Onze leverancier neemt binnen 3 werkdagen contact met je op om een datum en tijd af te spreken. De pellets worden binnen 7 dagen na bestelling geleverd, in een tijdvak van 2 uur.

Levering aan huis

Vooraf aan de levering krijg je bericht van de leverancier. De pellets worden op een transportpallet buiten de voordeur geleverd. De leverancier brengt de houtpellets niet naar binnen.

Ophalen transportpallet

Bij vervolgbestellingen neemt de leverancier de oude transportpallet(s) kostenloos mee terug.


Multi-zone verwarmen met een pelletkachel


Als je met een pelletkachel verwarmt, is de kans groot dat je dit maar op één verdieping van je huis doet. Zelfs slimme thermostaten kunnen aan de hand van de temperatuur op die verdieping besluiten dat stoken niet nodig is. Het gevolg is een ijskoude slaapkamer of badkamer op de andere verdieping.

Dit hoeft niet langer het geval te zijn met onze slimme oplossingen voor multi-zone verwarmen. Met een slimme thermostaat en radiatorknoppen van bijvoorbeeld tado° of Honeywell kun je elke ruimte in je huis afzonderlijk verwarmen, waardoor je de perfecte temperatuur hebt in alle ruimtes.

Geniet van je pelletkachel en stem daarnaast je verwarming af op je leefritme, per moment van de dag, per kamer en bespaar zo flink op je energierekening. Ontdek onze multi-zone oplossingen hier.

Meer over houtpellets en pelletkachels

Wat maakt een goede houtpellet?

Er zijn meerdere belangrijke factoren die de verbranding van houtpellet beïnvloeden. De verbrandingswarmte, grootte, vochtgehalte, asproductie en smeltpunt van de pellets spelen allemaal een rol. Kijk daarom naar de ENplus certificering om zeker te weten dat je goede houtpellets koopt.

Pelletkachel afstellen

Een goed onderhouden pelletkachel presteert beter. Vul de pelletverdeler regelmatig bij, verwijder as en controleer de luchttoevoer. Laat je pelletkachel bovendien jaarlijks onderhouden door een specialist.

Veilig verwarmen

Met een pelletkachel zijn er wel een aantal voorzorgsmaatregelen om de veiligheid te bewaren. Vermijd bijvoorbeeld licht ontvlambare materialen in de buurt van de kachel of open haard. Zorg ook dat de pelletkachel goed onderhouden blijft om gevaar te voorkomen.

Let goed op het smeltpunt van de as

De temperatuur van de vlam in een pelletkachel ligt vaak hoger dan 1.000°C. Als de as bij deze temperatuur smelt, gaat ze verglazen wanneer de haard afkoelt en de ketel beschadigen. Kies dus altijd voor pellets waarbij het smeltpunt van de assen hoger ligt dan 1.200°C. Dit is dan ook een minimumvereiste van alle ENGIE houtpellets.

De efficiëntie van je pelletkachel

Wist je dat pelletkachels een rendement kunnen behalen van maar liefst 85%-90%? Een pelletkachel verbruikt daarnaast verrassend weinig pellets ten opzichte van de warmte die het door de ruimte verspreidt. De verbranding van houtpellets is bovendien niet giftig, CO₂-neutraal en geurloos.  

Je pelletkachel programmeren

Pelletkachels zijn verbonden met het elektriciteitsnet, programmeerbaar en uitgerust met een geïntegreerde thermostaat. Een sensor garandeert een constante temperatuur in de kamer waar de kachel staat. Je pelletkachel programmeren is dus net zo eenvoudig als bij een verwarmingssysteem op gas of stookolie.