Sluiten

Wat is Jane?

Met Jane stelt u noodcontacten in die een melding ontvangen wanneer zich een noodgeval voordoet. Denk daarbij aan kinderen, kleinkinderen, mantelzorgers, professionele hulpverleners en zelfs de alarmcentrale. Deze noodcontacten ontvangen een melding wanneer één van de noodknoppen wordt ingedrukt. De bewegingssensoren kunt u precies instellen zoals u wilt. Plaats bijvoorbeeld één sensor in de badkamer, en laat het systeem een melding versturen wanneer er 24 uur geen beweging in de badkamer is gedetecteerd. De tijd die mag verstrijken voordat het systeem een melding stuurt kunt u zelf instellen.

Waarom Jane?

Het is vandaag de dag noodzakelijk dat ouderen langer thuis blijven. De vraag naar slimme thuiszorgoplossingen komt voort uit verschillende statistieken:

 • 94% van ouderen woont nog thuis, en wil ook graag thuis blijven wonen
 • 75% van rusthuisbewoners ontvangt niet genoeg pensioen om de verblijfsfactuur te betalen
 • Zorginstellingen hebben te maken met grote personeelstekorten
 • 67% van alle ongevallen met ouderen gebeurt in de woning

Met de Jane Kit kunnen ouderen zelfstandig blijven wonen, maar kunnen zorgverleners meteen te hulp schieten wanneer dat nodig is. Dat geeft de oudere de vrijheid om te blijven genieten van de vertrouwde omgeving, terwijl familieleden en zorgverleners niet 24-uurs zorg hoeven te bieden.

 

De Jane Kit

De Jane Kit bestaat uit:

 • 1 centrale hub
 • 6 bewegingssensoren
 • 3 SOS-knoppenBeschermd

Met Jane blijft de privacy van de bewoner beschermd. Het systeem werkt met bewegingssensoren, en dus niet met camera's of microfoons. Er zijn dus geen videobeelden of geluidsopnames die op internet worden opgeslagen.

Jane Service

Om de Jane Kit te gebruiken moet u zich abonneren op de Jane-service. De Jane-service kost € 14,95 per maand, maar u krijgt bij aankoop van de Jane Kit de eerste 6 maanden volledig gratis. 

 

Hoe werkt het?

 De bewegingssensoren leren het leefritme van de bewoner kennen, en sturen een melding wanneer er ongewone activiteit - of inactiviteit - wordt gedetecteerd. De bewoner kan ook één van de SOS-knoppen indrukken om meteen een melding te versturen.

De ingestelde noodcontacten worden aangeroepen in een zogeheten "chain". Als het eerste noodcontact niet reageert, wordt er een melding verstuurd naar het volgende contact, tot er iemand in actie komt. Zo wordt grootschalige paniek voorkomen. Je kan met de Jane Kit maximaal 5 noodcontacten instellen.

 

Hoe werkt de installatie?

Installatie

Jane is makkelijk te installeren. De bewegingssensoren, die onopvallend in het interieur van de woning geplaatst kunnen worden, zijn draadloos en werken op batterijen. Bovendien kunt u de sensoren plaatsen zonder dat u hoeft te boren of nagels in te slaan. De sensoren communiceren draadloos met de centrale hub. Let wel op dat de sensoren maximaal 7 meter verwijderd mogen zijn van de hub.

Begin door de Jane applicatie te installeren op uw smartphone. De Jane applicatie is gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store. De Jane app begeleidt u stap voor stap door het installatieproces. Installeer vervolgens de sensoren, en ook de Jane hub. Ten slotte stelt u uw noodcontacten in, en stelt u in wanneer het systeem een melding moet versturen.

Goed om te weten

Om de Jane Kit te installeren zijn de volgende zaken belangrijk:

 

 • Jane detecteert beweging via de sensoren, en raakt daarom in de war als meerdere personen zich door de woning bewegen. Het is dus met name geschikt voor alleenstaande ouderen.
 • Ook door huisdieren zoals een hond of een kat kunnen de sensoren in de war raken.
 • Er is een internetverbinding/wifi-netwerk in huis nodig.
 • Er is een smartphone nodig om de Jane applicatie op te installeren.