Sluiten

LIFX

Geen producten gevonden voor deze selectie.

LIFX verovert de wereld met slimme LED-verlichting 

LIFX – dat je op z’n Engels uitspreekt als ‘life-x’ – ontstond in 2012 na een succesvolle crowdfundingcampagne via het platform Kickstarter. Dit eerste succes liet de initiatiefnemers duidelijk weten dat er wereldwijd behoefte was aan het product dat ze op de markt wilden brengen: slimme LED-verlichting. Inmiddels is LIFX in meer dan 80 landen actief en heeft ook Nederland kennis kunnen maken met de innovatieve lichtproducten van dit merk. Het assortiment van LIFX is inmiddels flink gegroeid, zodat er gegarandeerd een of meerdere lampen in te vinden zijn die precies op je persoonlijke behoeften aansluiten. 

Onafhankelijk aanstuurbaar 

Uiteraard is LIFX niet het enige bedrijf dat slimme verlichting op de markt heeft gebracht. Toch is er een groot onderscheid met al die andere systemen. Om optimaal van LIFX lampen gebruiken te kunnen maken heb je geen centrale tussenschakel in de vorm van een bridge of een hub nodig. Alle LIFX producten zijn namelijk voorzien van wifi, zodat je ze moeiteloos aan je draadloze netwerk kunt koppelen en dus ook via die weg aan kunt sturen. Die individualiteit betekent overigens zeker niet dat je de lampen van dit merk niet in combinatie met andere systemen kunt gebruiken, want het succes van LIFX is ook toonaangevende techreuzen niet ontgaan. Je kunt LIFX Smart LED dus ook zonder problemen samen laten werken met Amazon AlexaApple HomeKitGoogle Assistant en Microsoft Cortona. Daarnaast zijn LIFX lampen geschikt om onderdeel te zijn van smarthomesystemen, zoals Nest, Flic, Xfinity en Logitec Harmony. En om het multifunctionele karakter van de lampen van LIFX nog eens extra te onderstrepen, zijn ze ook met behulp van de apps en diensten van IFTTT, Sisense en Stringify te bedienen. 

Ruim assortiment voor allerhande toepassingen 

Wil je lampen van LIFX kopen, dan heb je keuze uit verschillende varianten en modellen. Op hoofdlijnen zijn er vijf verschillende categorieën beschikbaar. LIFX Everywhere is de meest multifunctionele variant, die je eigenlijk overal in kunt zetten. LIFX Whole Room heeft dankzij het grote aantal LED’s een extra hoge lichtsterkte, zodat je met één lamp een hele ruimte goed kunt verlichten. LIFX Outdoor is speciaal voor buitengebruik bedoeld en het assortiment van LIFX Future Lighting bestaat uit strips en tegels, zodat je licht ook als decoratiemiddel in kunt zetten. Tenslotte zorgen de lampen van LIFX Security voor extra helder infrarood licht, zodat locaties die met een camera bewaakt worden in het donker beter zichtbaar worden.