Sluiten

De installatie van je Hue systeem

1. Plaats de lampen

Philips Hue biedt verschillende typen lampen met elk hun eigen fitting of aansluiting. De meest gebruikte Hue-lampen hebben een E27, E14 of GU10 (spotje) fitting. Deze draai je gemakkelijk in een armatuur, zoals je ook met ieder andere lamp zou doen.  Heb je een zogenaamde ‘integrated LED’ Hue lamp, zoals een Hue GOHue BLOOM of een Hue Ledstrip? Plaats deze dan waar je wil en doe de stekker in het stopcontact.

Belangrijk!

De Hue-lampen of spots moeten altijd voorzien zijn van stroom. Schakel deze in als je de lamp hebt geïnstalleerd en schakel deze niet uit. Als je de stroomtoevoer uitzet, kun je deze niet meer bedienen met de app en werken timers en routines niet meer. De verlichting schakel je uit via de app of een Hue afstandsbediening, dus niet meer met de lichtschakelaar.

2. Sluit de Hue Bridge aan

De Hue Bridge zorgt ervoor dat je lampen met het internet worden verbonden. Plaats de bridge dichtbij de router en doe de stekker in het stopcontact. Neem nu de meegeleverde netwerkkabel, doe deze in de bridge en in een UTP-poort in je router. Wacht tot de drie lampjes op de bridge branden.

3. Download de Hue app

 Download nu de Philips Hue app voor iOS of Android:

               

Doorloop de stappen in de app om de bridge te koppelen aan de app. Dit doe je door tijdens de installatie op de knop te drukken van je bridge. Zo verbind je de app aan je bridge en kun je je lampen met je app instellen en bedienen.
LET OP: zorg ervoor dat je smartphone/tablet aan het netwerk verbonden is van de router waar ook je bridge aan is gekoppeld.

Tip: maak een Mijn Hue account aan!

Je kunt je lampen nu bedienen met de app, maar alleen als je je binnenshuis bevindt en je smartphone of tablet is verbonden met je wifi-netwerk. Wil je je lampen ook kunnen bedienen en kunnen kijken of ze aan of uit staan als je niet thuis bent (dit wordt Buitenshuisverbinding genoemd in de app)? Dan heb je een Mijn Hue account nodig en we raden je aan om er een aan te maken om alles uit je Hue lampen te halen!

Je kunt een Mijn Hue account aanmaken in de app: start de app en ga naar Instellingen, bovenaan staat 'Buitenshuisverbinding'. Als je nog geen account hebt kun je door daar te klikken een account aanmaken.

4. Hoe voeg je (extra) Hue lampen toe?

Als het goed is, herkent de bridge de lampen die je zojuist hebt geïnstalleerd. Worden je lampen niet herkend of wil je nog een Hue lamp toevoegen aan je Hue systeem? Volg dan onderstaande stappen:

 • Zorg dat je (extra) lamp(en) zijn geïnstalleerd en voorzien zijn van stroom
 • Ga naar de app
 • Ga onderin naar 'Instellingen'
 • Selecteer 'Lampenconfiguratie'
 • Klik bovenaan op 'Lamp toevoegen'
 • Klik nu op 'Zoek'. De app gaat nu op zoek naar nieuwe lampen. Als het goed is worden deze in enkele ogenblikken gevonden.
 • Worden je nieuwe lampen niet gevonden? Voer dan het serienummer van de lamp in. Deze staat op de lamp zelf (zie foto hiernaast). Klik nu (nogmaals) op 'Zoek' om je lamp(en) te vinden.
 • Als je lamp is gevonden, knippert deze een paar keer en zie je deze in de lijst met ‘nieuw’ erachter. Je kunt deze lamp nu toevoegen aan een kamer en/of een naam geven.

Extra Hue lampen kopen?

5. Hoe deel je Hue lampen in in verschillende kamers?

Gebruik je de lampen van je startpakket in dezelfde kamer, of juist in verschillende kamers? In de app kun je gemakkelijk lampen toekennen en kamers aanmaken, zodat je je lampen per kamer kan bedienen en scènes instellen. Zo creëer je een kamer en voeg je lampen toe:

 • Ga naar de app
 • Ga onderin naar ‘Instellingen
 • Selecteer ‘Kamers en Zones
 • Klik bovenaan op ‘Kamer aanmaken
 • Geef de kamer een naam (Woonkamer, Slaapkamer) en voeg de lampen toe die je daar hebt geïnstalleerd.
 • Klik op het vinkje bovenaan en je kamer is aangemaakt! Nu kun je er lampen aan toevoegen.

6. Hoe voeg je Hue accessoires toe aan de app?

Met de Hue bewegingssensor, Hue TAP en Hue Dimmer Switch kun je je lampen automatiseren en gemakkelijk bedienen met een afstandsbediening. Het grote voordeel is dat je de app niet hoeft te openen om je lampen even snel aan of uit te zetten. Hoe voeg je accessoires toe aan je Hue systeem?

 • Ga naar de app
 • Ga onderin naar ‘Instellingen
 • Selecteer ‘Accessoireconfiguratie
 • Klik bovenaan op ‘Accessoire toevoegen
 • Kies welk accessoire je wil toevoegen
 • Volg de stappen in de app om jouw accessoire te koppelen aan de app
 • Als je accessoire is gevonden, kun je deze naar wens instellen

Populaire accessoires

7. Je bent klaar om Philips Hue te gebruiken!

 Je hebt nu alles ingesteld, dus je kan aan de slag met het creëren van scènes, het instellen van dagelijkse routines en het koppelen van andere apps aan Philips Hue!

Veelgestelde vragen over Philips Hue

Kan ik meerdere smartphones en/of tablets koppelen aan mijn Hue lampen?

Ja, dat kan. Je kunt de Hue app op maximaal 10 apparaten downloaden en koppelen aan jouw account.


Kunnen meerdere personen toegang krijgen tot de Hue lampen via verschillende Mijn Hue accounts?

Ja, je kan je Hue systeem aan meerdere Mijn Hue accounts koppelen. Je hoeft je login dus niet te delen met anderen binnen je huishouden. Ieder kan zijn eigen account aanmaken en koppelen aan de lampen in huis.


Hoeveel lampen en accessoires kan ik aan de bridge koppelen?

Je kan tot 50 verschillenden lampen en 12 sensoren/afstandsbedieningen koppelen aan de Hue bridge. Voldoende om je hele huis te voorzien van slimme verlichting.


Kan ik een Hue lamp gebruiken in combinatie met een dimmer?

Hue lampen zijn niet te gebruiken in combinatie met dimmers. Deze kunnen gaan knipperen of brommen. Het is aan te raden om een normale schakelaar te gebruiken.


Kan ik de lampen bedienen als ik niet thuis ben?

Alleen als je een Mijn Hue account hebt kun je je lampen bedienen als je niet thuis bent. Hier kun je een Mijn Hue account aanmaken.


Kan ik andere merken slimme lampen koppelen en bedienen met de Philips Hue app?

Ja, verschillende merken slimme verlichting kun je koppelen aan je Hue bridge en dus met de Hue app bedienen. Het betreft onder andere de volgende merken:

Ben je niet zeker of de lampen die je wil aanschaffen werken met Philips Hue? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder!


Hoe reset je een Philips Hue lamp met de Hue dimmer?

Een niet-reagerende Hue lamp resetten met behulp van de Hue Dimmer Switch:

 • Houd de Dimmer vlakbij de ingeschakelde lamp
 • Druk 10 seconden lang op zowel de aan- als de uitknop
 • Na 10 seconden knippert de lamp
 • Wacht tot de lamp 3 keer aan en uit gaat
 • Je lamp is gereset!

Kan ik Hue lampen koppelen met muziek of mijn TV?

Ja, er zijn mogelijkheden om je TV te koppelen aan Philips Hue. Hiervoor zijn apps ontwikkeld door derde partijen, zoals Hue Camera bijvoorbeeld. Veel van deze apps vind je in de Hue app door naar ‘Ontdek’ te gaan en vervolgens te klikken op ‘Favoriete apps’.

Heb je een (nieuwe) Philips Ambilight TV? Dan kun je met de app Ambilight+Hue of zelfs via de TV zelf je lampen koppelen aan je Hue lampen, zodat ze mee kleuren met je TV.

Wil je je lampen laten reageren op muziek? Dan is er bijvoorbeeld de app Hue Disco, maar er zijn meerdere apps die dit mogelijk maken.

Hue Sync

Een andere manier om entertainment te koppelen aan Philips Hue is de app Hue Sync (voor op PC of Mac). Deze app vertaalt dat wat er op je PC of Mac wordt weergegeven naar je Hue lampen. Je stelt je lampen in via de normale Hue app (Ga naar Ontdek > Hue Entertainment), vervolgens zorgt Hue Sync ervoor dat je lampen reageren op je computerscherm en geluid.

Het nadeel is dat je films en andere multimedia via je computer moet streamen naar een TV of monitor. Het voordeel is dat je ook tijdens games kan genieten van een geweldige lichtshow!