Sluiten

Wat wil je beveiligen?

Met Somfy Protect kun je, afhankelijk van je woonsituatie en wat je precies wil beveiligen, kiezen uit verschillende producten en deze naar wens uitbreiden.

Beveilig je hele woning

Als je je gehele woning wil beveiligen, inclusief ramen en deuren die toegang verschaffen, dan is het verstandig om een alarmsysteem aan te schaffen. Somfy Protect Home Alarm bestaat o.a. uit raam-/deursensoren, een bewegingsmelder, een sirene en is uit te breiden met extra sensoren, sirenes of een Indoor/Outdoor IP-camera. Zo houd je elke deur, raam en andere toegangswegen in de gaten als je niet thuis bent. Gebeurt er iets? Dan krijg je direct een melding op je smartphone.

Beveilig één ruimte

Wil je je woonkamer, babykamer of een andere ruimte in de gaten houden? Dan is een IP-camera een goede oplossing. De Somfy Protect Indoor IP-camera en de Somfy One+ zijn IP-camera’s die alles zien wat er binnen hun gezichtsveld gebeurt. Al deze camera’s beschikken over een bewegingsdetector, waardoor je een waarschuwing via de app krijgt als er iemand gedetecteerd wordt. De Somfy One+ beschikt ook nog eens over een sirene die je af kan laten gaan en meerdere functionaliteiten die maken dat dit een alles-in-één oplossing is.

 

Kies de ideale Somfy IP-camera

Het assortiment van Somfy Protect bevat diverse IP-camera’s met elk hun eigen functionaliteiten en mogelijkheden. De beste keuze voor jou hangt af van de wensen die je hebt en de ruimte die je in de gaten wil houden. Hieronder bespreken we enkele eigenschappen van de Somfy Protect IP-camera’s en welke voordelen deze bieden. Na het lezen hiervan heb je een beter idee van wat elke IP-camera kan en welke mogelijk het beste past in jouw situatie.

Keuzehulp IP-camera's

Alles-in-één of een losse IP-camera?

De Somfy One+ is een IP-camera met een geïntegreerde sirene en andere mogelijkheden die het mogelijk maken om uiteindelijk een heel alarmsysteem op te zetten. Door de ingebouwde hub kan je de bijgeleverde IntelliTAG raam-/deursensor aansluiten. Verder zit er ook een Somfy Keyfob bijgeleverd. De back-up accu van de Somfy One+ zorgt ervoor dat als de stroom uitvalt, of als iemand de stekker uit het stopcontact trekt, de camera kan blijven opnemen. Zo kun je inbrekers toch betrappen en de sirene laten afgaan. De Somfy Protect Indoor IP-camera is een losse camera die het huis in de gaten houdt als je weg bent. Deze is wel uitgerust met bewegingsmelding, maar niet met een sirene. Uiteraard ontvang je wel een push-melding op je smartphone als er beweging wordt waargenomen.

Voor binnen- of buitengebruik?

De eerste vraag die je jezelf kan stellen is of je de omgeving van je huis in de gaten wil houden of juist binnenshuis een camera wil plaatsen. Het voordeel van een buitencamera is dat je eventueel verdachte activiteiten al buiten kan waarnemen, voordat iemand binnendringt. Een IP-camera voor binnen ziet over het algemeen direct als iemand je huis binnenkomt en slaat dan alarm. Als je een IP-camera voor binnen wilt, dan kun je kiezen uit de Somfy Protect Indoor camera of de Somfy One+. De verschillen tussen die camera’s lees je verderop. Wil je een buitencamera, dan kom je uit op de Somfy Protect Outdoor camera. Houd er rekening mee dat de Somfy Outdoor IP-camera moet worden aangesloten op het stroomnetwerk en je een sterk wifi-signaal nodig hebt buiten.

Uitbreidingen op IP-camera's

Zoals hierboven beschreven, is de Somfy One+ uit te breiden tot een alarmsysteem voor je hele huis met sensoren. Dat is omdat hier een basishub zit ingebouwd. Als je de Somfy Indoor IP-camera wil koppelen aan een alarmsysteem, heb je hiervoor het Somfy Protect Home Alarm nodig. Hier zit een losse hub bij die alle sensoren en de camera aan het alarmsysteem en aan elkaar koppelen. Somfy Protect Home alarm is een compleet alarmsysteem met Somfy Protect sirene, bewegingssensor, raam-/deursensoren en tags waarmee je je hele huis kan beveiligen.

Andere eigenschappen

Privacy Shutter

De Somfy Protect One, One+ en de Indoor camera zijn uitgerust met een klepje dat voor de lens schuift als de camera uit staat. Dat wordt de privacy shutter genoemd en deze zorgt ervoor dat je privacy wordt gewaarborgd als je thuis bent.

Bewegingsdetectie

Somfy IP-camera’s zijn uitgerust met bewegingsdetectie, die je zo kan instellen dat je huisdieren het alarm niet laten afgaan. Je kunt ook zones instellen die de bewegingsmelder juist moet negeren.

Beeldopslag

De beeldopslag van opgenomen beelden gebeurt in de Somfy cloud. Die kun je vervolgens downloaden om te gebruiken als bewijsmateriaal. Je kan de opnames van 30 seconden zeven dagen gratis terugkijken.

Creëer je slimme alarmsysteem

Somfy alarmsystemen

Als je je hele huis wil beveiligen, heb je niet voldoende aan slechts een IP-camera. Gelukkig biedt Somfy Protect daar uitkomst in! Er zijn verschillende manieren om te starten met de beveiliging van je huis: zo kun je een Somfy Protect Home Alarm basispakket kiezen en deze uitbreiden met een IP-camera en meerdere sensoren, maar je kan ook starten met een Somfy Protect One+ en hierop voortborduren.

Voor elke situatie een oplossing

Het Somfy Protect productassortiment is zeer uitgebreid en de meeste producten werken ook onderling samen. Dit stelt je in staat om een alarmsysteem op te zetten voor elk type woning en elke situatie. Zo kun je het zo gek maken als je zelf wilt, met of zonder IP-camera, met sensoren op elk raam of elke deur of alleen met een alles-in-één IP-camera die je woonkamer of je appartementje in de gaten houdt. Hieronder schetsen we twee verschillende situaties per woonruimte en geven we advies welke mogelijkheden er zijn omtrent beveiliging met Somfy Protect!

Woonsituatie 1 – (Klein) Appartement

Je appartement beveiligen vereist wat minder smart home beveiligingsproducten dan een groter huis. Maar dan moet je nog wel de keuze maken wélke producten je gaat gebruiken. Met Somfy Protect heb je meerdere opties:

Alles-in-één oplossing

De Somfy One+ is een compacte IP-camera met geïntegreerde sirene en andere functies die maakt dat dit een klein alarmsysteem op zichzelf is. Deze plaats je bijvoorbeeld ergens in een hoek, zodat deze een zo groot mogelijk blikveld heeft. Zodra er iemand binnenkomt, dan neemt de camera dat waar en krijg je een melding op je smartphone. Je kunt ook de sirene af laten gaan als dat gebeurt.

Het grote voordeel hiervan is dat je met één product je appartement al beveiligt. Wil je ook je deur en/of raam beveiligen? Dan kun je een IntelliTAG raam-/deursensor gebruiken en deze koppelen aan je Somfy One+. Deze zal dan ook geactiveerd worden door het openen van een raam of deur. Als je de Somfy One+ kiest, zitten de IntelliTAG en Keyfob al inbegrepen. 

Basis alarmsysteem

Het Somfy Protect Home Alarm alarmsysteem is een plug-and-play draadloos alarmsysteem met een sirene, 3 IntelliTAG sensoren, een bewegingssensor, 2x Keyfobs en een hub die alles met elkaar verbindt. Dit is een goede oplossing voor wat grotere appartementen, omdat je er meerdere deuren of ramen mee kan beveiligen.

Hier zit echter geen IP-camera bij. Dit kun je oplossen door te kiezen voor het Somfy Protect Home Alarm pakket inclusief Somfy Protect Indoor camera. Hiermee kun je direct kijken wat er aan de hand is als de sirene wordt geactiveerd. Er wordt dan ook automatisch 30 seconden beeldmateriaal opgenomen.

Woonsituatie 2 – Woonhuis

Als je je gehele woonhuis geheel wil beveiligen, dan is één Somfy Protect One wellicht niet voldoende. Hoe houd je immers de bovenverdieping in de gaten? Dan is er iets meer voor nodig en Somfy Protect kan je helpen!

Algehele beveiliging

Ons advies is om te beginnen met het aanschaffen van Somfy Protect Home Alarm, inclusief Indoor IP-camera. Hier zitten alle producten in die het mogelijk maken om al een deel van je woning te beveiligen: een bewegingssensor, raam-/deursensoren, een sirene en tags om daarmee snel en gemakkelijk je alarm aan en uit te zetten. De IP-camera kun je vervolgens ophangen, of neerzetten om een gedeelte van de woning in de gaten te houden. Wil je nog meer ramen of deuren in de gaten houden? Dan kun je losse IntelliTAGs aanschaffen en deze koppelen aan je systeem. Ook kun je een extra IP-camera aansluiten of een extra bewegingssensor.

Als je echt alles wil beveiligen, kun je ook de Somfy Protect Outdoor camera bij je voor- of achterdeur plaatsen om ook de omgeving van je huis te kunnen zien. Hier is ook een bewegingsmelder én een sirene in geïntegreerd, zodat je een klein alarmsysteem voor buiten hebt.  

Uitgelichte producten