Sluiten

Verwarm je huis sneller

Wil je energie én geld besparen op het verwarmen van je huis? Dan is SpeedComfort de oplossing voor jou! Helemaal als je al een slimme thermostaat in huis hebt. Deze radiatorventilatoren zorgen ervoor dat je de verwarming in huis sneller laat werken, waardoor je dus minder hoeft te verwarmen. Zo woon je comfortabeler, bespaar je geld en help je het milieu een handje.

Kies je categorie


Hoe werkt SpeedComfort?

De SpeedComfort radiatorventilatoren zijn erg gemakkelijk te plaatsen door middel van magneten. Alles wat je hoeft te doen is ze onder de radiator te plaatsen en de stekker in het stopcontact te doen. Je hebt slechts een paar minuten nodig en je kunt ze zelfs in serie schakelen. Eenmaal geplaatst, schakelt de ventilator automatisch in als de radiatortemperatuur 33°C heeft bereikt. De ventilator stopt als de temperatuur weer daalt tot minder dan 25°C. SpeedComfort ventilatoren zorgen ervoor dat de warmte sneller door de kamer wordt verspreid. Omdat SpeedComfort je radiator meer vermogen geeft, kun je de temperatuur van de CV-ketel verlagen (tot 60 °C en soms zelf lager), zonder dat je inlevert op comfort. Hierdoor voorkom je tevens warmteverlies van het water door de leidingen en zorg je ervoor dat je nóg meer energie bespaart (tot wel 30%!).

Welke SpeedComfort past bij jou?

SpeedComfort Basic

Voor radiatoren met 7 centimeter ruimte tussen de platen, installeer je deze ventilator met magneten. De Basic kan niet worden gebruikt op oude of gietijzeren radiatoren.

 

SpeedComfort Narrow

Perfect voor radiatoren met minder dan 7 centimeter ruimte tussen de platen. Deze plaats je gemakkelijk met de meegeleverde magneten. Kan, evenals de Basic, niet worden aangesloten op oude of gietijzeren radiatoren.

SpeedComfort Convector

Dit type SpeedComfort is geschikt voor convectoren of convectorputten. Deze kan worden geplaatst met speciale pootjes. Ook deze SpeedComfort kan niet worden gemonteerd op oude of gietijzeren radiatoren.

SpeedComfort Accessoires

Deze accessoires, vernoemd naar de verschillende letters van het alfabet, zijn erg handig als je al een SpeedComfort in huis hebt. Normaal gesproken zijn deze accessoires bijgeleverd als je SpeedComfort koopt.


Hoeveel SpeedComfort ventilatoren heb je nodig?

Eén ventilator kan tot 30 kubieke meter lucht per uur verwerken. Als alle lucht in de ruimte eenmaal per uur circuleert, is dat voldoende. Afhankelijk van het formaat van je radiator heb je één of meerdere SpeedComfort ventilatoren nodig. Je hebt 50 centimeter nodig om één Speedcomfort te plaatsen. Als je bijvoorbeeld een radiator van 1,60 m. hebt, heb je 3 SpeedComforts nodig. Een voorbeeld: als je een ruimte van 120 kubieke meter (8m x 5m x 3m) hebt, heb je er 4 nodig. Dan kun je twee duo-verpakkingen of een trio-verpakking met een losse SpeedComfort bestellen. Deze worden allemaal geleverd met een koppelkabeltje van 30 cm en een stroomkabel van 180 cm. Als dat niet voldoende is, bestel je in onze webshop extra kabels van 60 cm en 120 cm. Deze kun je als koppelstuk gebruiken of je verbindt simpelweg de ventilatoren aan elkaar.

Je kunt tot 20 ventilatoren aan elkaar koppelen en aansluiten op één stroompunt. We adviseren om SpeedComfort te gebruiken in kamers die je het meest gebruikt. Houd in je keuze rekening met welk type radiator je hebt en welk type SpeedComfort je moet kiezen. Zie onder voor meer informatie.

Gemakkelijk te plaatsen

Slechts enkele minuten zijn voldoende om je SpeedComfort te plaatsen. Gebruik de meegeleverde bevestigingsmaterialen om de Basic (magneten) of Narrow (magnetische haken) onder je radiator, tussen de twee platen te plaatsen. De Basic kan ook bovenop je radiator worden geplaatst. De pootjes van de Convector bevestigen je ventilator aan de convectorradiator en zorgen dat de magneten de radiator niet raken. Je plaatst de thermostaatschakelaar in de buurt van de warmwateraanvoer. Alle benodigde accessoires (magneten of haken, temperatuursensor, adapter) zijn in de bundels inbegrepen.
 
 
 

De voordelen van SpeedComfort

Je bespaart

SpeedComfort helpt warme lucht sneller door de kamer te verspreiden, waardoor je tot 30% kan besparen op je energierekening. Dat betekent dat je geld bespaart en milieubewust bezig bent.

Milieubewust

Alle componenten van SpeedComfort zijn herbruikbaar en het omhulsel is gemaakt van afbreekbaar materiaal. Dat is waarom SpeedComfort in 2015 werd verkozen tot het ‘Groenste Idee van Nederland’.

Verbruik

SpeedComfort helpt je energieverbruik te verminderen en verbruikt zelf zeer weinig. Een ventilator gebruikt slechts 0,55W en kost 16 cent per jaar (indien hij 1000 uur per jaar aanstaat). Bovendien maakt de ventilator bijna geen geluid.

Kies jouw SpeedComfort product